Män är inte intresserade av kvinnors rättigheter
Marcus Birro tycker att vi feminister är alldeles för bittra och hatiska. Han tycker inte om det. Han tycker att vi är taskiga. Han blir ledsen på ögat av det. Men nu, NU, så har han samtalat med snälla kvinnor som inte är så arga och nu, NU, så har feminismen blivit intressant. Nu, NU, har vi (eller förlåt, de, de snälla feministerna, inte sura manshatare som jag) fått över honom på sin sida. 
 
ÄNTLIGEN!
 
Alltså kan vi ta en tyst minut och smälta detta? Läs hans text här och så tar vi en stund för att smälta vad han precis sa. 
 
Mmmm. Precis. Det är lite det här som är problemet med att inkludera eller ens lyssna på män när det kommer till kvinnosaken. De är nämligen bara intresserade av våra rättigheter om vi är snälla, inte kräver nåt och inte får dem att känna sig utpekade. Annars får det vara. 
 
 
Mia

Jag kräktes precis lite i min mun, så illa var det. Markus Birro, ingen kommer sakna dig om du hamnar på en öde ö. Bara stanna där och kom aldrig tillbaka. /Mvh en arg bitterfitta

breakuntil

Håhhåhå. Det värsta är att han på allvar tror att han är en viktig människa. Att han ska kunna åstadkomma nåt. En sann man i dagens skrud av egocentrism.

aggeoa.blogg.se

Jag får mest feelingen att han vill komma in och hjälpa den stackars kvinnan som utsätts. Skydda från våld, men vägrar inse vem gärningsmannen är.

Sen känner jag spontant att jag inte vill (eller tror att en kan) bli "räddad" från patriarkatet av en vit man (på vit häst osv).

"Feminismen borde handla om att mötas, lyssna, sluta demonisera." Vi möts ju redan, och vi lyssnar på varandra. Birro vill inte lyssna på kvinnor, han vill mötas för att kvinnor ska lyssna på vad han har att säga om "hur feminism ska gå till".

De är iaf mina spontana tankar efter att ha läst hans inlägg.

Bee

OT: SVT har svarat på din kritik om vikthäts i Barnkanalen.

"Vi måste kunna nämna ordet vikt i barns närvaro. Jag ser faktiskt inte överhuvudtaget någon som helst problematik med det, säger hon vidare till tidningen."

😭

http://www.expressen.se/noje/barnprogram-i-svt-kritiseras-for-vikthets/

Ulrika

Agnes:

JAPP! Precis så! Vi möts, vi lyssnar, vi diskuterar.. Han vill verkligen bara att vi ska mötas runt om honom och lyssna på honom -.- Håller med till 100% i hela din kommentar <3 <3

Mie

Varför inte ta chansen och lyfta några av dessa "bra" feminister då så att de får ut sitt budskap?

J

Hur kan man vara en del av lösningen utan att först fatta att man är en del av problemet?!

Vett och etikett

Marcus Birros agerande mot sin exfru och hans umgänge med diverse ljusskygga organisationer gör att man kan ta hans åsikter, fösa mer dem i en plastmugg och sakta pissa på dem. Han tillför noll och intet till detta samhälle men envisas ändå med att titt som tätt vädra sina åsikter som växt fram i hans alkohol/drog rus.

Patrik

Om feminismen ska gå i konfrontation med alla män så har ni ju redan halva befolkningen mot er. Lägg sedan till de kvinnor som inte vill engagera sig så blir ni feminister en minoritet. Då blir det väldigt svårt att åstadkomma någon förändring.

Det är väl också vad som hänt? Fi har varit ett misslyckat projekt. Inga män röstar på dem och bara 4-5 procent av kvinnorna. Fler kvinnor röstar på SD än på Fi.

Anna

Patrik: Fast det är ju kvinnor i minoritet som kämpat och lyckats ge kvinnor rösträtt, komma ut i arbetslivet, bli läkare, poliser, präster och andra mansdominerande yrken. Hela tiden motarbetade av män. Män ville inte att kvinnor skulle få rösträtt, börja arbeta, få rättigheter. Män generellt vill inte lämna ifrån sig någon av sina privilegier till kvinnor så varför måste vi få med oss dem?

Patrik

Anna: Tack för svaret. Fast dessa framgångar vann ni genom att få med er tillräckligt många män. Det var en riksdag bestående av bara män som röstade igenom kvinnlig rösträtt 1919. När man tog bort lagar som begränsade kvinnorna och eller införde dagis och föräldraförsäkring så att kvinnor kunde börja arbeta på allvar fattades de besluten av riksdagar och kommunförsamlingar där männen var i majoritet.

De kvinnor som övertygade männen om att detta var kloka beslut gjorde det genom att tala med männen och vädja till deras känsla för förnuft och rättvisa. Män och kvinnor är varandras vänner och kan åstadkomma väldigt bra saker tillsammans. Total konfrontation fungerar aldrig.

Lottsky

Män, generellt sett, bryr sig inte om kvinnor i andra sammanhang än som potentiella ligg, flickvänner (så de får ligga) eller fruar (för att få ligga och föra vidare sina gener). Det är min erfarenhet genom ett halvlångt liv av trassel med män. De män som på riktigt, bryr sig om kvinnor som personer, som individer är så sällsynta så de borde visas på museum...

Lottsky

Och BTW - kvinnor fick inte rösträtt för att männen blev vädjade till och männen insåg förnuftet. Kampen för rösträtt fördes i ÅRTIONDEN och inte genom att kvinnor snällt vädjade. Det gjorde kvinnorna till en början och inte ett skit hände. När kvinnorna började ilskna till och vägra att vädja och sitta snällt tills männen behagade lyssna, då hände det saker. Rösträttsrörelserna var tämligen lika i både Storbritannien, USA och Sverige. I Sverige var vi sist i Norden med att få kvinnlig rösträtt. Förmodligen för att vi samtalat för länge...

Patrik

Jag tror att du träffat fel män. Jag har varit tillsammans med min fru i 24 år och hon är min bästa vän och den människa jag bryr mig mest om av alla tillsammans med våra tre döttrar. Det finns inget jag inte skulle göra för dem. Jag har jobbat heltid under hela tiden och alla pengarna har gått till familjen. Jag hade haft det ekonomiskt mycket bättre om jag levt ensam men vad vore meningen med det? Det är fru och barn som är meningen med livet för mig och för många andra män. Jobb, lön, karriär är bara redskap för att kunna bilda och behålla en familj.

Patrik

Lottsky: Allmän och lika rösträtt för män över 21 år infördes i Sverige 1918. Tre år senare 1921 fick även alla kvinnor över 21 år rösträtt. Så länge behövde ni inte vänta.

Innan 1918 hade bara vissa män med tillräckligt hög inkomst eller förmögenhet rätt att rösta. Män med riktigt höga inkomster hade också fler röster än de andra. Rörelsen för allmän kvinnlig rösträtt var egentligen en del av en bred rörelse för att ge alla vuxna lika rösträtt, män och kvinnor.

Patrik

Nu har jag läst Birros artikel. Jag tycker att den är vettig. Kvinnor och män kan inte mötas och lära sig av varandra om vi inte lyssnar på varandra. Demonstrationer, debattartiklar och annan aktivism fungerar bara om den man vill påverka lyssnar på vad man säger. Om inte feministerna alls vill lyssna på vad männen har att säga varför ska männen lyssna på feminsterna?

Då talar jag hellre med den majoritet kvinnor som inte är feminister och bygger ett bra samhälle ihop med dem.

Svar: Män har inget att lära oss. Och om ni sätter er ner och håller klaffen så lär ni er. Det är enda sättet. Men vi behöver inte män. Vi behöver bara organisera oss.
Lady Dahmer

Patrik

Med den inställningen får ni det svårt att bli något mer än en ilsken sekt av några få kvinnor.

breakuntil

Patrik, kvinnor utgör cirka hälften av jordens befolkning. Vi är ingen liten ilsken sekt. Vi har redan vunnit sjukt många segrar och kommer att fortsätta göra det. Dina åsikter är ointressanta.

Patrik

Kvinnor är mer än halva jordens befolkning. Som tur är så har den stora majoriteten kvinnor rimligare åsikter än ni har.

My

Patrik: Vad är orimligt med åsikten att ha samma värde och rättigheter som en man? Att vi ska sluta bli mördade och våldtagna. Sluta ses på som andrahandsmedborgare och få plats att både synas och höras OCH tas på allvar? Få lika god vård och lika höga löner?

Ja fy fan så orimliga åsikter!

Sätt dig ner och håll käft.

J

Patrik: Du bryr dig SÅ mycket om kvinnor, men om de ska slippa bli våldtagna, trakasserade, nedvärderande och pissade på, så får de inte skrika högt, inte berätta om vad som händer, inte adressera problem och de får absolut inte berätta om vad män utsatt dem för. De måste LYSSNA på männen i stället och sedan be snällt och vänligt. Annars blir männen så ledsna över att vi inte bara kan vara glada och följsamma kompisar.

Johan

My, jag tror de orimliga åsikterna Patrik syftade på är att alla män bara ser kvinnor som potentiella ligg, att inga män har någonting att lära kvinnor, och att män skall sitta ner och hålla käft...

Mia

Patrik; Jag har svårt att fatta att det ska vara så provocerande med åsikter skrivna i en blogg? De som har åsikter om olika fotbollslag t.ex. uttrycker ju dem på ett mycket mer aggressivt sätt. Jag har faktiskt aldrig hört talas om feminister som varit ens i närheten av att vara så hotfulla som ett gäng fotbollssupportrar efter en match. Fast vad vet jag, det kanske du har?

En annan sak, funderar du på allvar i termer av att du skulle ha bättre ekonomi utan din fru och barn som du säger dig älska över allt annat?

Mia

Johan, kvinnor lyssnar på män hela tiden. Det är fortfarande så att de flesta makthavare och opinionsbildare som uttrycker sig i media är män. Vi läser böcker och ser på film av och om män i mycket högre utsträckning än tvärt om och får på så sätt ta del av mäns erfarenheter och tankar. Det kan väl knappast vara en nyhet? Vad exakt är det som män kan lära kvinnor som vi inte redan hört?

Johan

Kvinnor lyssnar på män hela tiden och män lyssnar på kvinnor hela tiden. Det är väl jättebra, eller menar du att män och kvinnor skall sluta prata med varandra?

Svar: Nä män lyssnar aldrig på kvinnor. Det är liksom lite av problemet.
Lady Dahmer

Patrik

Jag håller med Johan. Självklart ska män och kvinnor lyssna på varandra. Ingen ska sitta ner och hålla tyst. Denna blogg och de många märkliga kommentarerna gör inte kvinnokampen någon tjänst.

Svar: Kära Patrik. Som man har du ingen aning om vad kvinnokampen tjänar på eller inte. Faktiskt.
Lady Dahmer

Johan

Vad har du för manliga referenser egentligen? Salafister och Kumlainterner? Vi andra är vanliga män och människor som lyssnar till kvinnor varje dag, våra kollegor, chefer, fruar, döttrar, lärare, politiker, journalister, opinionsbildare...

Svar: Jo ni män brukar inbilla er det. Men som nu tex, du lyssnar inte på mig. Du avfärdar mig. I rest my case.
Lady Dahmer

Anna

Ja Johan du är väl en av de sällsynta "snälla killarna"

Peter Bergh

Jag har gillat mycket av det du skrivit. Men varför bemödar du dig ens att svara på folks kommentarer? Du staplar mest argumentationsfel och verkar skriva allt i affekt som om blotta närvaron av alternativa åsikter gentemot din egen gör dig förbannad. Det här kommentarsfältet känns för övrigt lika sekteristiskt som rassarnas små jordgryt på nätet. Ni vill uppenbarligen ha en intern circle jerk, vilket gör denna arena för åsikter totalt ointressant. Jag får dock tacka för den vettiga input du skänkt mig genom åren och önskar dig lycka till i framtiden!

Svar: Ja alltså om du gick runt och trodde att jag var intresserade av att sitta och munhuggas med snubbar så trodde du fett fel. Jag är här för mina systrar och ja vi tycker det är mycket bättre att sitta och samtala om saker vi har gemensamt än att gaffla med snubbar som inte fattar ett jävla dugg. Du kan kalla det för sekt eller cirkle jerk om du vill, själv kallar jag det för systerskap. Dont let the door hit you in the ass!
Lady Dahmer

Patrik

Jsg instämmer. En liten ilsken sekt med en ledare som tigger pengar av medlemmarna. Som tur är finns det många andra vettiga kvinnor värda att tala med.

Svar: Det är så här det låter när män inte får sina egon smekta. Tack för att du bevisar min poäng.
Lady Dahmer

Lena

Partiklar och Johan, hur är en "vettig" feminist? Förklara för mig!

Svar: En feminist som får dem att må bra i sin position som förtryckare såklart! Inte en sån där bråkig feminist som håller dem ansvariga!
Lady Dahmer

Patrik

Lena, en vettig feminist är en kvinna som vill att kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter som män. Som vet att det finns många områden där kvinnor diskrimineras men erkänner att män också kan ha det svårt ibland. Tillsammans kan män och göra världen bättre för båda könen men då måste vi lyssna på varandra. Att odla hat och förakt mot män som den här bloggen tyvärr gör kommer inte att hjälpa jämställdheten alls. Den är en parodi på feminism. Jag undrar om inte många av de som läser bloggen är män som gör det för att få sin nidbild av feminister bekräftad.

Svar: Tur att ingen här är intresserad av att uppfylla ditt krav på VETTIG eller smeka ditt sårade ego. Dina härskartekniker kanske funkar på kvinnorna i ditt liv, men det funkar inte här. Du kan inte positionera andra kvinnor mot oss och tro att vi ska gå med på det.
Lady Dahmer

Anna

Apropå män som har det svårt. Jag hade en manlig kollega som bestämt hävdade att oskyldiga män i hög grad utsätts för psykisk misshandel av manipulerande kvinnor. Som exempel tar han upp en kvinna som "tvingade" (det blev aldrig klarlagt hur hon tvingade) sin pojkvän att skura runt dörrkarmarna med tandborste när han städade. Detta var enligt min kollega fruktansvärt för den stackars pojkvännen. Ok. Kvinnor som far illa i nära relationer - misshandel, våldtäkt, mord osv. osv. i all evinnerlighet. Män som far illa i nära relationer - tvingas städa med tandborste. Perspektiv någon?

Svar: Män saknar känslan för perspektiv. I deras verklighet så är det bara JAG JAG JAG.
Lady Dahmer

Johan

Är det ok att generalisera om andra grupper också? Att säga att alla Romer stjäl och att alla muslimer smäller bomber? Retoriken låter bekant...

Svar: Att romer stjäl i större utsträckning är ju inte sant. Att muslimer smäller bomber i större utsträckning är inte heller sant. att män däremot förtrycket är sant. Också att män i större utsträcnkning våldtar och mördar är också sant. Nej, du kan inte byta ut en förtryckande grupp med makt mot en grupp som är förtryckt. Så sluta böla och sluta för fan jämföra er själva med utsatta grupper.
Lady Dahmer

NEJ!

Johans raljerande om andra grupper känns ju inte direkt nytt. Här har han dock spetsat till det lite och valt romer och muslimer istället för kort och gott "invandrare", som är brukligt i liknande argumentation.

Det roligaste med att vilja byta "alla män" till "alla invandrare", för att visa feminister att de uttrycker sig å det grövsta och att de minsann kränker män, får mig alltid att dra lite på smilbanden. Begreppet invandrare är problematiskt på många vis och ett av problemen är att det underförstått är just en man som avses, därav dyker ibland begreppet invandrarkvinnor upp. Så det dessa begreppsbytarpersoner gör är helt enkelt att byta ordet "män" till "invandrar(män)". Ja, män alltså, som oavsett förledet svensk- eller invandrar- just är män. Och män är som bekant problemet. Oavsett härkomst.

Till detta läggs alltid härliga kommentarer om att feministerna gått för långt. Sverige är ju SÅ jämställt! Hur kan en tycka så? Att ett könsneutralt begrepp som invandrare ändå lyckats bli ett signum för män(det är deras berättelser tex deras skäl till invandrandet och deras problem med arbetsmarknaden som lyfts i media) Det måste väl ändå vara tecken på ojämställdhet som till och med Johan och hans vänner kan se.

Malin

"Man skulle behöva röra sig bort från vulgära, ytliga och spekulativa analyser av män där slutsatsen alltid tycks bli att vi män är otrogna, lobotomerade knullmaskiner som hatar våra fruar och endast stannar i våra äktenskap för att frun dammsuger vår bostadsrätt en gång i veckan."

Kul att män har uppfunnit den här stereotypen, hållit den vid liv och nu kan känna sig som ett offer inför den. Alla har väl hört de klassiska:
" Män det är omklädningsrums snack alla killar pratar så, "men hon var vistades ju utomhus och hade en dunjacka på sig, vad hade hon väntat sig alla vet att män inte kan motstå en kvinna i en dunjacka! Det är som att ställa fram en stor köttbit framför en hund och förvänta sig att den inte kommer äta!", "Du vet kärringen låter mig inte göra sådant höhöh".
Plus alla skämt om hur livet är över för en man så fort han har gift sig, om hur jobbig hans fru är, hur ful hon lite sex de har, hur dominant hon är o.s.v. i alla oändlighet.

Jag har dessutom aldrig hört, sett eller läst att någon man någonsin har sagt ifrån när en man använder "men hon hade ju faktiskt på sig.....och män kan inte...." argumentet i en våldtäktsrättegång med att det faktiskt är kränkande mot honom då han inte är ett djur och kan kontrollera sina impulser, där känns även som ett ypperligt tillfälle att infoga den berömda "inte alla killar" sloganen med att säga alla män har inte alls svårt att kontrollera sig när det ser kvinnor det är bara du. Däremot hör jag den väldigt ofta när en kvinna säger något i stil med "män våldtar" och"män misshandlar", då kommer det direkt "inte alla män".


"syskon till det kvinnohat som präglat historien."
Absolut, jag menar kvinnohat har lett till tvångssterilisering, nymfomanidommar, häxjakt, mord, att det inte ansågs olagligt att våldta sin frun fören på 60-talet, myten om mödomshinnan (som har lett till mycket skam och död), våldtäkter, att inte få gå i riktigt skola (den fanns många skolämnen som kvinnor inte fick lära sig för deras hjärnor ansågs inte klara av sådana saker t.ex. matte och anatomi), att anses som en andraklassens varelse o.s.v. Manshat har lett till att du blev ledsen och dina känslor sårades. Jag menar det är precis samma sak.

Jag håller helt med Birro eftersom alla vet att genom historien så såfort en minoritetsgrupp velat ha människligarättigheter och bli erkänd som en förstaklassens människa, så har de bara behövt fråga. Vare sig det har varit kvinnor, ickevita, homosexuella, romer, judar, transpersoner eller någon annan grupp som har behandlats illa, så har de bara behövt fråga de snälla vita hetrosexuella cis männen så har de fått allt de har velat ha. De behövde aldrig kämpa, det är aldrig någon som har dött i kampen för att få samma rättigheter , de har bara behövt föra en lugn och sansad diskussion så har det blivit lyssnade på och fått som de velat. Så jag ser ingen anledning till att framtiden skulle vara annorlunda på något vis, vi kommer att fortsätta leva i denna utopi där folk accepterar och respekterar varandra. Eller vänta....

Hanna

Vad skönt att de unga snälla feministerna äntligen fått Marcus Birro på sin sida! Innan tyckte han att kvinnoförtryck, hat och våld var ok för de som kämpade emot detta var bittra och arga. Men nu! Nu kan Birro tänka sig att sluta förtrycka kvinnor för han har pratat med unga härliga och fräscha feminister! Som sätter honom i centrum! Som inkluderar honom! Han får vara meeeed! Hurra!

Anna

Malin: Snälla, kan du inte skicka din kommentar till Birro! Så bra!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog