Om män fött barn hade det varit annorlunda

Mensen är tillbaka iallafall! Det betyder att jag funkar som jag ska. "Stackars dig" sa ena barnet. Nej det är inte synd om mig svarade jag och förklarade att det betyder att jag är frisk och att allt är bra. (Ok det kanske inte alls är sant men jag vill inte att barnen ska bli mensrädda som föregående generationer främst män är).

Sen tycker väl inte jag heller att mens är härligt. Varken att ha eller i sig. Det luktar äckligt. Det är äckligt. (Ja jag sa det!) Det är obekvämt. Det kliar. Nej jag har ingen infektion men när blod ligger mellan skinkorna och är blött och fuktigt och kladdigt liksom. Aja ni vet ju vad jag menar!

Men jag vill att mens ska vara normaliserat för barnen. Inga konstigheter liksom. 

Idag är det iallafall badkalas för barnen. Vi skulle ju också med, jag och Fjutten, men hallå mens? Ja man kan ju proppa igen hålet med en tampong OM MAN HADE EN FITTA SOM NORMALA MÄNNISKOR men tyvärr har mitt innehåll rasat en våning per barn och skulle jag proppa upp en tampong nu så skulle den hamna ovanför eller bredvid livmoderstappen. Jag är så jävla trött på detta men så är det när man fött barn och är kvinna för vem fan bryr sig om att kvinnor får livslånga men och skador som ej går tillbaka? 

Hade män fött barn så hade det sett jävligt annorlunda ut. Det kan man vara säker på. 

 

Vill slå ett slag för tygbindor! Halle-fucking-luja!

🙌🏼

 
Menskopp är awesome men kvinnor som jag som ej kan proppa upp grejer av olika anledningar har oftast inte så många valmöjligheter och bindor är generellt jobbiga, äckliga, svettiga och illaluktande. (Värst är ju parfymerade?!) 
 
Men tygbindor är inte som vanliga bindor. Jag var skeptisk som fan först men blev snabbt frälst. Påminde om när jag levde på soc och både bindor och toapapper var slut och jag blev tvungen att använda tubsockor (vilken skam man kände över det) och upptäckte att de var skönare än skönast. Fast tygbindorna är ju snäppet bättre. Som lite extra tjockt tyg i trosorna liksom. 
 
Denna var en gåva men tror de går att köpa på imse vimse. De är iallafall i tjock stadig bomull. Fick ett pressutskick en gång från nåt annat företag jag ej minns namnet på men de var i nåt sladdrigt syntettyg som satt illa och inte alls var sköna. Och syntet blir ingen fitta glad av. 👎🏼
Kajsa

Testat menskopp? Fan världens bästa grej. Omsluter ju tappen o utmärkt att bada med.
Ingen lukt heller...

Svar: Nej. Den får inte plats.
Lady Dahmer

Loanne

Ja, det hade absolut sett annorlunda ut, bättre eftervård osv, om det var män som födde barn. Inget snack.
Funkar inte menskopp heller? Jag tänker att den kan omsluta livmodertappen som en tampong inte gör.

Svar: Nej, allt har rasat ner så pass att inget går in.
Lady Dahmer

Loanne

Ok. Du borde kunna få en operation? Eller vad säger gyn?

Somliga Förbannade Kvinnor

Jag födde barn när var 22, det är 27 år sen nu. Jag märkte ingen skillnad alls på mitt underliv efter. Testade knipkulor när jag var 30 för det hade jag läst skulle vara bra men mina slidmuskler var tydligen så bra att de knappt ville släppa kulorna så jag hade ett helsike att få ut dem hehe. Men för några år sen funkade inte tampong längre, precis som för dig. Slidan liksom trycker ut den (vill inte hålla kvar den?) hur långt upp jag än för den. Sen läste jag att förlossningsskador ofta inte visar sig förrän man blir äldre, om man fött barn ung som jag då. Det har att göra med att den spänstigare magmuskulaturen vid yngre ålder döljer skadorna så att de inte märks förrän man blir äldre och musklerna inte är lika spänstiga längre. Tycker det borde pratas mycket mer om riskerna med att föda barn och mindre om hur naturligt och härligt det är.

Malin

Det låter som du fått livmoderframfall? Att inte få plats med tampong är väl ändå inget du bara ska acceptera. Jag har också fött flera barn men inte har det blivit sådär, inte heller nu när jag är äldre.
Fråga din gynekolog!

Therese - zill

Har kollat på Imse Vimse, men hittar inget svar på min fråga; Hur länge "räcker" en tygbinda? Tänker att om en har kraftig blödning så är en ju tvungen att byta vanliga bindor massa ggr om dagen, för att slippa läckage. Upplever du att tygbindan "håller" längre? Eller lika länge?

Svar: När jag blöder som mest byter jag en gång kanske två. Annars räcker fan en binda hela dagen om man ej är petig.
Lady Dahmer

Åsa

Parfymerade bindor är så jävla fjantigt så jag går sönder.

Sushi

Fast även om man fött flera barn bör ju en tampong funka ? Har inte hört det förut ?
Kolla upp det hos ngn specialist. Kanske finns ngn effektiv operation.
Eller så skyller de på övervikt som trycker ihop organ /trycker ner och ber dig banta. Det sa de till min vän när hon sökte hjälp för diverse underlivsproblem.
Den risken finns 😑

Sushi

P.s Som ngn skrev -låter som framfall.

Ulrika

Blev frälst av menskopp (SHIT vad man sparar pengar!! Och slipper skräpa så mycket.. Och soptunnan på toaletten luktar inte längre död råtta efter en vecka av gamla tamponger <3 och om man besöker (oftast kill)kompis och de inte har en soptunna på toaletten så ska man inte längre göra "walk of shame" till soptunnan i köket med en blodig tampong lindad in i 100 meter toalettpapper <3) MEN funderar på att köpa tygbindor till back-up eller den dag då man inte vill/kan ha menskopp längre. Ska definitivt lära mina barn om alla metoder som finns, inte som det jag fick lära hemifrån eller i skolan "tampong eller binda! that's it" .... LÖGNER!

Nemo

Jag kan inte heller använda tampong. Jag har inte fött barn, så en tycker ju att det borde gå, alla mina tjejkompisar kan ju, men nej. Gör så jävla ont att försöka sätta in den. Jag har läst diverse guider och tips på hur man ska göra och köpt olika storlekar och sorter men nej. Det går inte. Fittan vill inte ha den. Lyckligtvis har jag sedan några år tillbaka inte mens, så behöver inte bekymra mig med mensskydd. Äter alltså p-piller som tar bort mensen. Detta var i mitt fall nödvändigt eftersom jag fick mensvärk från helvetets innersta cirkel en gång i månaden, som varade i flera dagar. Kunde inte gå till skolan pga smärtan, vilket alltså gjorde att jag missade en veckas skola en gång i månaden. Inte hållbart, så började äta p-piller. Från början fick jag mens var tredje månad trots piller, men efter några år försvann den helt. Så skönt att slippa smärta! (Och blodet). Ja, jag undersökte mig för endometrios hos gyn, och den gyn läkaren sade att allt såg bra ut, mao jag hade inga blodcystor eller så. Men någonting konstigt är/var det med min mens för så pass ont ska inte mens göra! Så evinnerligt skönt att slippa det nu.

Annika

Om du inte redan provat tycker jag nästa Swish-kampanj ska gå till i alla fall en second opinion från en privatklinik. Säger de att de inget kan göra tycker jag att då lägger du pengarna på bröstoperationen.
Till alla er i kommentarsfältet med underlivsproblem; vår kvinnohälsovård är otäckt underprioriterad (jävla politiker) vilket göder okunskap och stress hos vårdpersonalen, vilket gör att vi sviks och avfärdas om och om och om igen.
Hittills har jag avfärdat FI som knäppgökar (Schyman har jag alltid gillat) men med bara en gnutta analys (som LD bistått med) känns valet solklart.

FT

Nemo - kan mycket väl vara endometrios. En läkare kan inte se om du har det utan operation. Jag fick gå till 7 olika läkare tills jag blev tagen på allvar, opererades och fick min diagnos. Ett helvete som förstör livet men nu vet jag och har det på papper.

Linnea

Åh det där med att hindra att barnen blir mensrädda är fan inte lätt. Jag har så länge jag haft mens dragits med hemska smärtor (som förvisso är bättre nu efter barnafödslar), ångest vid mens, smärta vid ägglossning och en PMS som inte är särskilt beskedlig. Min dotter ur uttryckt att hon absolut inte vill ha mens (vem fan vill det egentligen?!) och det förstår jag. Hon ser ju mig månad efter månad. Jag hoppas samtidigt att det leder till att min som inte får en förskönad bild av mensen - alltså att han förstår att det kan vara skitjobbigt!

paralyserad

Själv kör jag menskopp men har funderat på att testa Thinx! Så himla bra grej och diggar företaget i sig.

Mia (bakingbabies.se)

När jag pratar med patienter om såna här frågor brukar jag utgå från kiss, bajs (både kontinens och att faktiskt kunna tömma ordentligt), sex, fysisk aktivitet (typ om du börjar undvika saker som du normalt gillar att göra pga underlivsbesvär) och att mensen ska kunna finnas utan att vara värsta problemet. Alltihop brukar kunna summeras ihop till livskvalitet. Är den generella livskvaliteten sänkt har du verkligen rätt att få hjälp. Om framfallet handlar om framväggen eller bakväggen i slidan går det att åtgärda kirurgiskt, det är en hyfsat lätt operation att göra. Har du missade eller defektläkta förlossningsskador kan de åtgärdas samtidigt, men det är det inte alla gynekologer som kan. Det finns ju åtgärder mot livmoderframfall också, prolapsringar och annat. Det är ju bara du som kan bestämma om dina besvär är tillräckligt omfattande för att de behöver behandlas på något sätt, men om du önskar det, stå på dig!

Svar: jag har nog allt. En livmoder som rasat ner tre våningar, en slidväg på varje sida (framvägg OCH bakvägg) som kolapsat. (En grej för varje barn typ)
Lady Dahmer

Annika

Men vad faan, alla som tjatar om menskopp i kommentarsfältet?! Har ni inte läst inlägget?
Hur tror ni det känns att få tips om menskoppens förträfflighet när man nyss skrivit att det inte GÅR?
LD, förlåt att jag lägger mig i. Är bara själv så trött på råd från folk som inte ens tagit sig tid att lyssna på mig först.

Loanne

Annika: LD lade till det hon skrev i inlägget om menskopp efter att jag (och någon mer) tipsat om menskoppen.

Annika

Loanne: Oj då. Mitt misstag. :)

Sofia

Hört att det finns mens trosor som liksom har inbyggd binda i sig och kan användas ca 1dag sen tvättas.

Josefin

Alltså inspon på tubsockan! Har slutspurt på avslag och står inte ut med plastiga bindor. Stoppade helt enkelt ner en strumpa i trosan och hade sååå sköön eftermiddag i värmen! (Sån ankelstrumpa var lagom nu när det bara kommer pytte). Tack för tipset!!!

Kary

Alla gynekologer är inte bra på detta, många svarar bara att det är så det är efter barn. Men det verkar som att bland de bästa ställena att söka hjälp på är bäckenbottencentrum på Huddinge sjukhus. Be vårdcentralen skriva en remiss. Långa väntetider tyvärrr men förhoppningsvis värt det.

Cecilia

Hej Natasja.
Du behöver inte ha det så här i underlivet. Att operera framfall är relativt enkelt. Det finns en lösning även för dig :-).

Kram
ps 1-2 bindor på en dag! Avis man blev :-)

Bitter

Det är exakt sånt här som gör att jag överväger att inte skaffa barn. Jag är livrädd för all fysisk smärta och konsekvenser (innan, under, efter) men mest är jag nog rädd för att ingen kommer att lyssna ("det är naturligt! Det ska kännas såhär! NJUT nu av din bäbis istället!"). Jag har hört så mycket skräckhistorier. Sverige som ska vara ett så bra land - vilket det är! - undantaget förlossningsvården (och självklart en massa annan skit). Kan inte fatta att det tog mig att bli 25+ tills jag fattade vad som faktiskt krävs av en kvinnas kropp för att förlösa ett barn. Många kvinnor vet ju fortfarande inte detta, inte ens de av mina vänner som just nu är gravida. Än mindre alla män, de har ingen aning om vad kvinnor genomlider för att ett barn ska bli till. Kan bli så arg och frustrerad att jag kokar. Varför pratas det inte mer om detta?!?!? Jag vill verkligen inte utsätta mig för denna skit och det är sjukt att man som kvinna ska behöva känna så, att man väljer bort att skaffa barn på grund av hur det ser ut. But then again, vem är förvånad? Inte fan trodde väl nån att det skulle satsas på ett område som bara berör kvinnor????? HAHA.

Hanna

Har haft mitt imse vimse startpaket bindor i 6 år och de är fortfarade exakt lika bra och sköna som i början. Gissa hur mkt pengar och miljö det har sparat. Brukar förvara de använda i en hink med vatten + några droppar teatree olja på ett svalt ställe tills mensen är slut och jag tvättar alla. Jag kan inte tänka mig nåt annat mensskydd.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog