När man tjänar minst hundratusen på näthat riktat mot kvinnor så behöver man tänka om lite
 
Jag la upp lite screenshots från Bloggbevaknings kommentarsfält häromdagen på insta. Att den bloggen är full av hat riktat mot kvinnor är ju inget nytt, men när man lyfter fram det så ser man just hur omfattande det är. Jag har bestämt mig för att börja dokumentera det så som jag gjorde med hatet som riktades mot mig under drevet för ett par år sen. Få lite mer tydlighet. 
 
Jag vet att jag borde låta bli att läsa, men man är väl självdestruktiv. Ett annat problem är ju också att de som kommenterar inte bara skriver en massa hat utan också, ibland med lögner och lösa rykten som är helt obekräftade, smutskastar de kvinnor som det skrivs om. (Jag är nämligen varken ensam eller hårdast drabbad). Det spekuleras också i människors psykiska ohälsa, familjesituationer, ekonomi och privatliv på ett obehaglit sätt.
 
Att detta får fortgå är ju helt absurt. Att en annan kvinna ens upplåter en plattform för detta är helt absurt. Att en människa kan tjänar massa pengar på näthat och mobbing är helt absurt. Hon tjänar nämligen just absurt mycket pengar på det. Någon exakt siffra har hon inte gått ut med, men avslöjat att det iallafall är sexsiffrigt. Per månad. Hon tjänar alltså minst 100,000 kronor (kanske 2 eller 3 eller vad det nu må vara) i månaden på att mobba och näthata kvinnor. MINST HUNDRATUSEN. 
 
Hur mycket Nöjesguiden, som är utgivare av Bloggbevakning, tjänar på detta vågar jag knappt gissa men bra mycket mer än det Camilla får i lön iallafall. Så här svarade vice VD'n Pelle Tamleht när jag frågade hur han tänker kring det: 
 
 
 
Helt ointresserad av att ta ansvar med andra ord. Trist men ej förvånande. Pengar är ju gött och ansvar är ju tråkigt och krävande. (Jag fick inget svar alls av chefsredaktören Jenny Nordlander.)
 
Men nu är jag orättvis mot Camilla. Inläggen hon skriver är inte alltid hatiska i sig. Även om vissa håller sig vid gränsen. Uppviglande är de däremot. Hon vet hur man får läsare. Man får inte sveriges största blogg med cirka 3 500 000 sidvisningar i månaden om man inte är jävligt bra på att få folk engagerade. Om man inte vet exakt vad som får människor att gå igång på alla cylindrar. Hon är inte dum. Tvärtom. Hon vet precis vad hon gör och vad det hon skriver om ska få för reaktioner och resultat. 
 
Så även om Camillas inlägg inte (alltid) är hatiska i sig så uppviglar hon som sagt hat. Och hon upplåter plattformen för det. Hon tar exakt noll ansvar för sitt kommentarsfält, även om hon ett dygn senare rasslar in för att städa upp lite och ta bort det absolut värsta möjligtvis. Hon är som sagt smart. Hon tar till synes avstånd när stormen lagt sig och mobben skyndat vidare till nästa tråd och nästa kvinna att hata på. Då ger hon sken av att hon bryr sig även om skadan redan är gjort och sidvisningarna redan klickade (och pengarna redan tjänade). 
 
Mer bevakning, mindre skvaller. Det blir humor blandat med seriösa inlägg och tankenötter. Högt till tak med glimten i ögat så ingen – framför allt inte jag själv eller min katt – vinner någonting på att ta sig själv på allt för stort allvar. Med omkring 300 000 unika besökare i veckan (enligt Bloggportalen) så är detta Sveriges största blogg om bloggar & sociala media. Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!  

- Ur Bloggbevaknings beskrivning
 
Jag tycker konceptet med bloggbevakning/bloggkommentatorer är kul. Eller intressant iallafall. Jag vill också läsa om bloggare och bloggvärlden, om vad som händer, vilka debatter som är igång, om vem som gjort eller sagt vad osv. Gärna med lite analys och kritik blandat med cred och pepp. Jag är även ok med viss spekulation och skvaller så länge det inte gäller nåt som kan skada. Och som offentlig person så får man faktiskt tåla att man granskas, det håller jag med om helt även gällande mig och det jag gör.
 
Men med detta, med bevakning, kommer också ett ansvar. Och om man som Camilla valt att göra business av det och när man har en sådan stor publik som hon har så bör man granskas minst lika hårt och tufft som hon granskar andra. Det är helt enkelt inte försvarsbart att uppmuntra mobbing. Hon gör exakt samma sak som det vi kritiserar Lamotte för, bara det att hon kallar sig själv feminist samtidigt som hon bidrar till att kvinnor utsätts för näthat. 
 
Och här önskar jag att det vore annorlunda. Det Camilla bör göra är:
 
1. Kavla upp ärmarna och ta ansvar för sitt kommentarsfält. Styra upp, inte bara vad som tillåts, utan också stämningen och kulturen bland läsarna. Jargongen i kommentarsfälten påverkas nämligen av blogginnehavaren och av övriga kommentatorer. Om språket är aggressivt och hatiskt så kommer fler haka på det. Om språket är sakligt så kommer andra haka på det istället. 
 
2. Anställa en eller två personer som modererar om hon tycker det blir för mycket. Hon tjänar tillräckligt mycket pengar för att kunna ha råd med detta. 
 
Jag tror inte att Camilla är en dålig människa, tvärtom.  Och jag har svårt att tycka illa om henne. Jag tror bara hon tappat fokus. Hon är ju bara människa och hon tjänar ju som sagt väldigt mycket pengar på att hennes läsare har fritt spelrum. Börjar hon moderera så kanske hon förlorar läsare och då förlorar hon även inkomst. Hon vill inte bita den hand som föder henne helt enkelt.
 
Så jag fattar, även om jag själv aldrig skulle kunna göra detsamma. Bevisligen eftersom att jag jobbar gratis för att lyfta och hjälpa kvinnor medan Camilla rent krasst tjänar multum på att skada kvinnor. Hur rättfärdigar hon det ens för sig själv? 
 
Jag vet inte riktigt var jag vill komma med det här mer än att jag är uppgiven av att detta får passera och att det försvaras på olika sätt. Och jag vill inte se nåt hat riktat mot Camilla i mitt kommentarsfält. Inte heller några hobbydiagnoser eller annat osakligt och obehagligt. Inte för att ni brukar vara annat än fantastiska, men jag vet hur lätt det är att dras med och dras ner när man är förbannad. 
 
 
 
 
ellen

Fy fan vad illa. Måste erkänna att jag läser bloggbevakningsbloggen dock för att det är kul att hänga med i bloggvärlden, men såna är kommentarer är verkligen långt från okej.. Hoppas hon skärper modereringen snarast.

Svar: Jag tycker konceptet är kul. Eller intressant iallafall. Jag vill också läsa om bloggare och bloggvärlden, om vad som händer, vilka debatter som är igång, om vem som gjort eller sagt vad osv. Jag är även ok med spekulationer och skvaller så länge det inte gäller nåt som kan skada. Men här har det som kunnat vara kul spårat ur totalt. Tyvärr.
ladydahmer.nu

Stani

Jag får ont i magen när jag ser kommentarer...läser själv bloggen men har haft skygglapparna på när jag sett kommentarerna. jag blir stärkt av dig och din blogg, blir starkare att visa vägen för mina tre döttrar och tycker att det är fantastiskt när någon säger att det är ok att vara precis som du är. att man inte behöver passa i någon mall. du har hjälpt mig och säkert så många fler med din blogg och jag hoppas att du inser hur fantastisk du är!

Ylva

Äntligen skrev du det här inlägget , har ej instagram så kan inte skriva där .men när jag såg kommentarena mot dig LD ville jag bara skrika , för jag blir så frustrerad över vad människor sitter och skriver om folk dom inte känner ! Man är så himla modig bakom en skärm frågan är hur dessa personer är i verkliga livet !? Jag håller inte alltid med dig men jag tycker du skapar intressanta ögonöppnande samtal ! Tack 🙏

Malin

Verkar vara många troll som inte inser att det du jobbar med är detsamma som bloggbevakning tjänar pengar på...
Förövrigt säger väl kommentarerna mer om de som lägger dem än om dig.
Blir alldeles matt av hur människor beter sig ute i nätrymden, hade de verkligen betett sig så face to face? Skulle inte tro det, anonymitet visar deras rätta jag...
Kram på dig

Linda

Urk. Hemskt hur folk beter sig. Hur kan man skriva så om någon annan människa oavsett vad man tycker om dem?? Har läst bloggbevakning men inte kommentarerna, tänker sluta läsa den bloggen nu. Vidrigt. Bra att du tog upp det här!

Sonja

En ansvarsfull bloggare tar ansvar för sitt kommentarsfält, det är jätteviktigt och grundläggande och tar man inte det ansvaret så är man inte en ansvarsfull bloggare även om man i inläggen är hur käck och äppelkindad som helst.

Annatotti

Jag håller med om att kommentarsfältet behöver rensas upp, men jag ser inte att Camilla uppviglar till dessa. Snarare har hennes blogg blivit så stor att det är oundvikligt att en massa troll hittar dit. Tycker hon skriver på ett roligt och träffsäkert sätt även om det händer att vissa inlägg hamnar fel.
Dock borde hon moderera mer alt anlita någon som gör det!

Svar: Hennes blogg hade inte blivit stor om hon inte tillåtit hat. Hon hade heller inte blivit stor om hon inte vetat exakt hur man gör för att få igång folk. Det är liksom ingen slump. Det hänger ihop. Sen är det skitenkelt att blocka troll.
ladydahmer.nu

Liv

❤️

Xx

Du har så rätt. Bloggen skall fungera som en granskning av andra bloggar, att ifrågasätta hur offentliga personer beter sig på sociala medier och vad det leder till. Men, ibland glömmer hon tyvärr själv att hon är en stor del av det, och att de kriterier hon tillämpar på andra, även ska tillämpas på henne själv.

Svar: Ja som störst i bloggvärlden så är hon ju i allra högsta grad en del av det.
ladydahmer.nu

Somliga Förbannade Kvinnor

2-4 procent av befolkningen är psykopater (i Sverige innebär det lika många människor som bor i Uppsala). En hel del av dem håller till på BBB, det tycker jag är ganska uppenbart. Det är en sak att vid ett tillfälle skriva nåt elakt och ogenomtänkt om nån för att man mår dåligt eller liknande. En helt annan sak att återkomma under var och vartannat inlägg för att smutskasta, håna och önska andra lidande och och plågor. Och du har helt rätt i att k-fältet ser ut som man vill ha det. Är majoriteten av ens läsare/följare vidriga mot andra så är det för att man inbjuder till det och medvetet låter det hända

Hmm

Annatotti: Men visst uppviglar CamCam med sina inlägg. Mycket mindre idag än för 6 månader sedan, värst tycker jag det var mot Dessie och Tyra och idag ligger Booken illa till, men/och hon verkar ha tagit till sig av den massiva kritik hon fick då. Men det är en tunn linje att balansera på och hon trillar dit lite nu och då.

Somliga Förbannade Kvinnor

2-4 procent av befolkningen är psykopater (i Sverige innebär det lika många människor som bor i Uppsala). En hel del av dem håller till på BBB, det tycker jag är ganska uppenbart. Det är en sak att vid ett tillfälle skriva nåt elakt och ogenomtänkt om nån för att man mår dåligt eller liknande. En helt annan sak att återkomma under var och vartannat inlägg för att smutskasta, håna och önska andra lidande. Och du har helt rätt i att k-fältet ser ut som man vill ha det. Är majoriteten av ens läsare/följare elaka mot andra så är det för att man inbjuder till det och medvetet låter det hända.

Izabell

💕

Louise

När jag läser sånt här tappar jag tron på mänskligheten. Jag läser inte bloggen själv, just av den anledningen. Jag blir så ledsen dels för att sånt ger mängder av pengar och dels för att det skrivs så enormt mycket elakheter! Och det tydligen ger ännu fler läsare... Vill fan flytta ut i skogen och leva utan el bara för att slippa se allt elände ibland.

Karin

Hemskt att läsa kommentarerna. Jag blir fruktansvärt ledsen över vilken hård värld mina döttrar ska växa upp i. Bli dömda i.
Hoppas du kan borsta av dig skiten. Jag må inte alltid dela dina åsikter, följer inte din blogg slaviskt, men tycker att du är en mycket intelligent, reflekterande och intressant person. Bra att du ryter ifrån. Det är helt enkelt inte okej att uppmuntra eller tillåta sådana kommentarer.

Hoppas du får en bra vecka!

Med vänlig hälsning,
Karin

Hmm

SFK: Fast majoriteten är inte det. Elaka. Det är för det mesta ett kommentarsfält där vi bryr oss om varandra.

Däremot så är det för få som säger ifrån när det spårar ur.

Svar: Men även innan det "spårar ur" så rör det sig på gränsen nästan hela tiden. En kommentar urplockat kanske inte verkar så elak men mängden småpikande och kritiserande och hånande kommentarer tillsammans blir en helhet som är jävligt nedbrytande, även om det hålls inom gränsen för vad gruppen upplever som acceptabelt.
ladydahmer.nu

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Nej, du har fel.

Hmm

SFK: Ok. Hänger du där dagligen som jag gör? Flera gånger om dagen i alla trådar?

Jag skulle nog säga att de flesta där känner en fin gemenskap och att om de mår dåligt eller behöver hjälp så är det flera som hoppar in med både pepp och ren materiell hjälp.

Svar: Jag hänger där dagligen och läser alla kommentarer. Jag upplever inte det som du gör. Jo en del är snälla och stöttande och bra, men det ena utesluter inte det andra. Människor är inte svartvita och även de som mobbar under ett inlägg kan peppa och stötta under ett annat. Att en grupp känner fin gemenskap säger inte så mycket heller. Är övertygade om att mobbare och näthatare också har det trevlig ihop emellanåt.
ladydahmer.nu

Jennie

Väldigt bra att någon granskar och uppmärksammar den här skiten. Jag kan tänka mig att tjäna lite mindre pengar än 100 000 kr (gör jag redan...:)) mot att inte behöva delta i något som är destruktivt. Vad behöver man ens 100 000 i månaden till?

Anonymista

Jag läser också. Och försöker säga ifrån, men det är uttröttade. Tycker det är bra att du sagt ifrån, och hoppas verkligen att löftena på bloggen kommer infrias. Kan hålla med Hmm till viss del, många är inte elaka. Men samtidigt är alldeles för många just det, elaka. Så det är med blandade känslor jag läser där.

Linp

Men fy f-n!! Ska man skratta eller gråta? Dom har ingen aaniing om vad du gör och har gjort för många. Ingen aaaniing! Dom skriver en massa skit bakom anonymiteten som dom inte skulle göra annars.. Dom fattar absolut ingenting. Kärlek till dig :)

Sara

Jag gillar Bloggbevakning och läser den dagligen. Däremot kommenterar och läser jag sällan andras kommentarer, men jag kunde nästan ana att det var så här pass illa. Jag blir ledsen. INGEN skulle våga gå fram och säga så till dig. (Jag skulle inte ens våga gå fram och berömma dig för det fantastiska arbete du gör liksom, så tuff är jag)

Jag hoppas du inte tar åt dig av idiotiska kommentater. Du har gjort så mycket bra och jag önskar att jag hade börjat följa dig för många år sedan, men bättre sent än aldrig. Jag var "antifeministen" (jag vet inte om man kan kalla sig anti om man inte ens har kunskap över det man är anti över?) till att stolt säga att jag är feminist. Och det, det är tack vare Lady Dahmer. ❤

Anonym

Jag är chockad😱😱😱

Rebecca

Man kan iaf trösta sig med att Camilla inte alls tjänar 100 000/månad. Inte i bruttolön iaf. Hon gillar att slänga runt den siffran men har också klagat på hur mycket som försvinner i massa olika skatter... Vilket snarare låter som att det är firman som drar in 100 000/månad vilket är före moms, utgifter, försäkringar, sociala avgifter och så vidare, innan det trillar ut en lön till henne.

Svar: fast det är ju fortfarande väldigt mkt pengar. Att dra in över hundratusen i månaden på faktura är liksom en dröm för många.
ladydahmer.nu

Elvira

Obehagligt att läsa, varför bryr sig folk i hur andra människor lever?

http://www.barometern.se/nybro/flytten-till-nybro-blev-raddningen/

Om det är hon som blir intervjuad i länken så är det hela mycket märkligt

🐭

Ylva och hmm:
Jag är också en trogen bloggbevakningsläsare, och jag tycker ofta att kommentarerna är sådana övertramp att man storknar. Några ytterst få gånger har jag sagt ifrån, men frågan är egentligen varför jag, du, vi, inte säger ifrån oftare? Det har blivit så normaliserat med den hatiska tonen att iaf jag bara scrollar förbi och läser nästa inlägg, och det är minst lika illa som att skriva elakt. Vi borde säga ifrån oftare och därigenom ändra klimatet till förmån för de många diskussioner som förs sakligt och faktiskt är intressanta.

Somliga Förbannade Kvinnor

Hmm
Du förstår att man kan läsa på en blogg en gång i månaden och ändå ha läst alla kommentarer eller hur? Jag hävdar att majoriteten som skriver på BBB skriver elaka kommentarer.

Somliga Förbannade Kvinnor

Anonymista
Jag ser att det finns snälla kommentarer också. Men majoriteten är inte 100 % (med tanke på vad jag och Hmm pratade om). Jag kan förtydliga dock: En absolut majoritet är elaka kommentarer.

Madde

Märkt när en börjar säga elaka saker så hackar dem andra på väldigt snabbt. För det är kul att vara elaka tillsammans speciellt när man får gillningar för att man gör det.

Ylva

Till 🐭 Ja man borde absolut säga ifrån inne på bloggbevakning jag kommenterar aldrig och läser sällan kommentarena när det blir drev dock läste jag på LDs instagram om de hat hon får där och jag kände att jag ville kommentera något peppigt vilket jag inte kan eftersom jag inte har instagram ! Jag kommer inte säga ifrån inne på bloggbevakning för att jag är lat och inte orkar med tjafs dock kommer jag stötta LD när det blir drev mot henne 🙂! Jag tycker kanske dessutom att man borde kunna stänga av folk från kommentarsfältet som återkommer ofta med sitt trollande ?! Vet ej hur dock via IP-adress ?!!

Tatianaa

Uppviglande. Beräknande. Jag tycker att "snällheten" är framkrystad vid rätt tillfälle.
Tror inte hon hade gillat om man hade "bevakat" henne och hennes liv. Jag tror inte att hon är så perfekt som hon vill göra sken av.
Men om ni träffas för att fika så kanske hon tar med sig en present till dig och barnen......som hon gjorde med en annan bloggare som inte tyckte om Camillas kritik mot henne men nu är allt bra. Bloggvärlden i allmänhet känns ganska så falsk.
Iallafall i Sverige, alla vill ju vara på topp = pengar. Skriver nån för själva skrivandets skull.....för att dom genuint tycker om att skriva och uttrycka sig i skrift?

Svar: Håller med dig. Känns inte genuint alls, ursäkten menar jag. Sen tror jag som sagt inte att Camilla är en dålig person men jag tror inte hon bryr sig tillräckligt om klimatet på sin blogg annat än det som genererar klick och pengar.
Jag faller inte för smicker dock. Eller för ursäkter jag upplever framkrystade och oärliga. Jag ser vad jag ser och mobbingen mot de andra kvinnorna blir inte mindre problematiska för att jag slipper undan.
ladydahmer.nu

🐭

Ylva:
Jag håller helt klart med om att vissa renodlade troll borde blockas, tyvärr tror jag inte att blocka en IP-adress funkar (vild gissning, men jag tänker att IP-adresser inte är direkt kopplade till person och trollet kan därför gå till ett annat wi-fi och fortsätta trolla, men jag vet som sagt inte), däremot tror jag på att ex använda diskussionsprogram vilka kräver att man skapar ett användarkonto för att kommentera, då kan ju just den användaren blockeras.

Carro

Läste inlägget på Bloggbevakning och såg vissa av dessa aggressiva kommentarer. Måste säga att din sammanställning är en riktig ögonöppnare, känns olustigt värre. Jag är väldigt imponerad av dina svar 😊
En kvinna som är nöjd med sitt naturliga utseende verkar vara närmast kriminellt. Och att ha ett BMI över 25 och inte prata dieter fan va provocerande 😂 Just ja, bilden när du gör penntricket med sopborsten är helt outstanding. Så uppfriskande med människor som går mot strömmen. Dussinvaror är enormt trist. Jag har mina nojor över vissa saker med min kropp, men det går framåt. Är präglad av ex.vis bantande anhöriga sen barnsben, var inte tillräckligt tjejig i uppförande och klädsel enligt vissa. Skulle kunna skriva en hel roman. Nej nu är det verkligen dags att sova. Sköt om dig!

My

Jag är där dagligen. Majoriteten som kommenterar där är fruktansvärda vidriga individer. Sen finns det några fåtal som säger emot, som stöttar och som försöker förändra kommentarsfältet (jag bland annat). Några är rena psykopater, det måste stå rejält fel till i hjärnan på några alias där inne och dom har ju inte sökt sig dit för att där är så jävla fin stämning direkt.

Problemet är att de som säger emot fullkomligt dränks av skit för ingen/få backar. Att skönmåla Bloggbevakning är att lura sig själv, totalt.

Svar: grejen är ju även att de som hatar och mobbar också kan stötta och peppa i andra sammanhang. Ingen är ju renodlat dålig person och många av dem som hatar på vissa av kvinnorna i inläggen anser sig nog vara ganska bra och fina personer. Feminister till och med i många fall.
ladydahmer.nu

Elice

Jag håller mig till Bloggkommentatorerna, mycket bättre och mognare inlägg som inte smutskastar på samma sätt.

Svar: Ja den bloggen har klass och bra analyser. Problemet är ju att den typ av bloggar som Bloggbevakning är oftare får större publik, detta just för att de är lite elakare och hånfullare. Sånt lockar stora massan. Om BK vill konkurrera ut BB skulle de behöva sänka nivån lite och det fattar jag att de INTE vill.
ladydahmer.nu

Melina

Blir så ledsen av att läsa igenom dessa fruktansvärda kommentarer... gör ont i mig. Jag tycker du är bäst<3 Jag och mina vänner följer dig på sociala medier och vi älskar att diskutera frågor du tar upp! Du är en riktig förebild. Ser verkligen upp till dig. / Melina 21

Svar: åh tack fina! <3
ladydahmer.nu

Pi

Jag kom på mig själv med att skriva en ganska elak kommentar om Petra Tungården en gång. I bloggbevaknings kommentarsfält. Efteråt mådde jag jättedåligt. Jag är fan inte en person som mobbar, har aldrig varit. Jag var tvungen att gå tillbaka och radera och analysera. Jag kom fram till att inlägget var skrivet på ett sådant sätt att jag drogs till kommentarsfältet och där smittandes jag på något sätt av stämningen. Som sagt, något liknande har aldrig hänt mig tidigare. Och det är ingen ursäkt. Hennes läsare verkar över lag empatistörda. Men det är säkert bara en spegling av samhället vi lever i?

Svar: Det är lätt att låta sig dras med! Dessutom påverkas man ganska mycket om klimatet omkring en, är det är sån jargong så apar man ofta efter. Det är ju inga onda människor som mobbar, ganska sällan är det så svartvitt faktiskt.
ladydahmer.nu

Hmm

🐭
Jag har mina strategier när jag säger ifrån. Men jag kan inte ensam göra det hela tiden för då slutar det få effekt. Vi måste bli fler.

Jag har inga problem med att säga att många, alldeles för många, är elaka. Det var majoritet som jag inte håller med om.

En av anledningarna till att jag är ogillad av en grupp på BB är just för att jag kraftigt reagerat tonen och klimatet, med det sagt, det har jag gjort HÄR också. Tycker nog flera av er här utrycker er elakt mot dem som ni tycker det är berättigar emot ganska ofta. !!!

Hmm

Ang bloggkomentatorerna...

Ni har kort minne. Innan BB så var det mycket elakt som skrevs när. Nu är den bara inte lika aktuell längre så de som vill spy har flyttat vidare. Vidare så tycker jag Mia är passivtaggresiv väldigt väldigt ofta.

Emilia

Jag tycker du gör bra analyser och lyfter viktiga saker! Du belyser både andras och din egn brister, vilket är varför jag anser att du är så trovärdig och stark! 💪💜
Alla har brister och kan tänka/säga fel ibland. Tycker inte du har fel så ofta dock. Men har du gjort det har du själv tagit upp det och bett om ursäkt.

Att hoppa på dig för hur du ser ut eller bara vara elak är inte okej. Att inte hålla med dig är en sak, synd om dem tycker jag, och att skicka hat på det sättet är på en hemskt dålig nivå.

Thessa


Det blir knappast så mycket svalare för att man har väldigt urringade linnen. Vore det pga värme, så skulle du ju lika gärna kunna ha en midjekort t-shirt som låter magen titta fram eller ett linne med bar rygg, men du väljer att ha ett linne som på det typiskt sätt framhäver en slags kvinnlig norm med stora bröst.

Man kan uttrycka sig bättre när man ifrågasätter bröstbilderna tycker jag, men i detta fall med brösten är det en befogad fråga anser jag. Varför ska man visa brösten hela tiden. Pga värme skriver du, men som sagt, man kan ha bar rygg, man kan ha bar midja osv, man kan låta bli att zoooma in just dekolletaget på fotografier, men ändå så upplever jag att bröstbilderna bara blir fler och fler.

Är inte särskilt pryd av mig, men det blir lite för mycket. Kan dock känna igen mig lite ifrån den tid jag själv var överviktig. De "kvinnliga kurvorna" var ju liksom det enda positiva med fetman, så i vissa lägen anspelade man på det.

Svar: Du menar att jag ska ha nån slags topp över brösten? Eller bh? Och bar mage? Du vet mina bröst hänger ner till midjan, en midjekort tröja skulle inte dölja dem speciellt bra. Låter inte så skönt heller. Vilka plagg har ens bar rygg?

Nä lyssna på vad du skriver, det är nämligen helt absurt. Att ha linne är väl ändå ganska normalt plagg om man vill gå lättare klädd. Jg vill ha min mage inpackad, jag tycker det ät obekvämt när den hänger fram.
Och ALLA linnen ser ut så här på mig. ALLA linnen är urringade på mig. ALLA.

Att mina bilder skulle visa inzoomade bröst är ju inte heller sant. Mina bilder visar mig i halvfigur eller helfigur. Inga inzoomade kroppsdelar. När det inte är relevant. Det där
Är i ditt huvud och säger mer om din kvinnosyn än det gör om mig. Sluta projicera det på mig. Sluta sexualisera mig.
ladydahmer.nu

Fariha

Att få kritik när man skriver en blogg är inte detsamma som hat. Att någon inte håller med dina åsikter, tycker att du hycklar, inte tycker att du är feminist är inte hat. Inte heller att folk kritiserar ditt sätt att använda din kropp och sätt att använda diagnoser som ursäkt för att intr ta ansvar.

Svar: Tror du behöver en lektion i skillnaden mellan personangrepp, osaklig kritik och kritik. Du verkar nämligen inte greppa detta.
ladydahmer.nu

Mm

”skriv ner dina klagomål i ett anteckningsblock” och ”nu får du lägga av!” Är väll svaret du förväntar dig av en person som modererar en stor plattform som tillåter kvinnohat? Eller vad var det du kallade det när kvinnor skrev till dig gällande kvinnohatet i din grupp? Juste, gnäll. Som i ”sluta gnäll”. Jag vet inte varför du tror det är ett mindre svek mot kvinnor för att du inte profiterar ekonomiskt på det på samma sätt som Cam.

Svar: 1. Jag tjänar inga pengar på aporna. 2. Hojta till när enskilda kvinnor blir trakasserade i aporna så ska jag kavla upp ärmarna. Att nån har kvinnofientliga åsikter är ej mobbing om än motbjudande.
ladydahmer.nu

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog