Nej till miljonprojekt i segersäng
Har inte orkat skriva om detta tidigare, men fått frågan av flera av er hur jag känner kring att nynäshamn/stockholm/inte fan vet jag vilka planerar att bygga en ny stad i Segersäng. EN NY STAD. Ja jag är förtvivlad och jag är livsrädd och jag är orolig. 
 
 
 
Det planeras alltså 7000 - 10000 nya bostäder här. Med en befolkningsmängd i slutänden på 25,000 människor. I Segersäng. För att ni ska få lite uppskattning om hur mycket detta är så kan jag berätta att Tensta har en befolkningsmänd på 17,000. Vällingby har cirka 8000 invånare. Farsta 12,000. Hudiksvall 15,000. Enköping har 22,000 invånare. Enköping har också centrum, lasarett, ett tiotal skolor, bibliotek, ålderdomshem, köpcentrum systembolag, mackar osv. Visserligen på en mycket mycket större typ tredubbelt så stor yta men men nu har kommunen visioner tydligen och då ska vi tacka och ta emot. Skitsamma vad de boende känner.  
 
Kommunen påstår dock att det inte är ett miljonprojekt som planeras men de flesta av oss som bor här ställer oss frågande till hur de planerar att få plats med så många bostäder på så pass liten yta av den exploaterbara mark som finns här.
 
Och ja JAG VET, jag vet att det behövs nya bostäder, att det är bostadsbrist och att det suger att jag tänker mer på mig själv och mina behov just nu men det finns väl för fan ett mellanting mellan den lantliga idyll i skogsmiljö med 200 hushåll som Segersäng är nu och 10,000 bostäder? Jag är ju inte emot utbyggnad eller utveckling (tvärtom!) - jag ser gärna att det byggs mer boenden här och en affär och en skola hade inte skadat - men vi flyttade ju hit för att komma bort från stan och den otrygghet som jag kände där och det känns läskigt när de planerar att förvandla idyllen till dels en byggplats under många år och dels till en stor stad. 
 
De av oss om bor här uppskattar ju just den här närheten till naturen, att det är tryggt och lungt, att våra barn kan springa fritt mellan husen - även de små barnen, att vi har koll på samt känner varandra och att brottsligheten är noll. Ja det är lite sektigt här men det är underbart! 
 
AAaaaahhhh jag är officiellt en usel människa. 
 
Det påstås även i media att de boende här är positiva till detta och nej det är vi ju inte alls? Inte ett jävla dugg! Nu är vi ju ingen homogen grupp och jag kan inte tala för hela byn, en del tycker ju att utveckling är bra medan andra vill behålla byn precis som den är,  men en sak är de flesta av oss rörande överens om och det är att just detta projekt är skit och att tiotusen nya bostäder inte är rimligt överhuvudtaget. 
 
Kan ni lugna mig? Kan ni berätta om liknande projekt som är fantastiskt bra? Som är i samklang med naturen, ekologisk, fin, lugn osv. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog