Att ersätta nåt förlorat
Vad brukar ni göra mitt i natten när ni har ångest? Jag köpte en my little pony på ebay vid två igår efter att ha hanterat en skrikande bebis i fyrtiofem minuter och drabbats av en full blown attack direkt efter. 
 
När jag var liten, kanske åtta nio så hade alla sådana. Jag önskade mig inget annat och tjatade på mamma. Och en dag kom hon hem med en ...... "min lilla häst". 
 
En ful jävla kopia. En dålig kopia för den såg inte ut som en my little pony överhuvudtaget. Åh så besviken jag var. Men visade såklart inget. 
 
Men så kom ändå dagen en tid senare. Dagen när jag fick välja nåt i leksaksbutiken och där stod hon: Moonstone. 
 
Sen fylldes samlingen på de kommande två åren. Min pappa köpte två stycken my little pony-barn med bruna ögon, rariteter (idag), i Grekland som luktade annorlunda än de vanliga men som var helt magiska. Och så fick jag stall och de andra gamla godingarna som lickety split och Posey och cotton candy och blossom osv. De höll jag hårt i men så en dag när jag var kanske 20 så hade jag inbrott i mitt förrråd och alla ponnysarna försvann för alltid. 
 
Aja. Men igår köpte jag den här iallafall. Moonstone.
 
 
Hanna Karlsson

Jag fick inte leka med My little pony som barn och det tar jag igen nu. Dottern ville så väldigt gärna ha Pinky pie i gosedjur så den köpte jag till henne i somras och den är favoriten. Tråkigt med inbrottet.

Alex

Jag har typ 3 olika saker som jag gör när jag får ångest på nätterna, och det är antingen att jag går upp och typ "stress äter" för jag inbillar mig att det ska hjälpa (sedan får jag dock ångest över det så det är ju inte något vinnande koncept alls). Så det är vanligare att jag slår igång TV:n och sedan hittar något nytt spel på Playstation store för att fokusera på något annat. AJ vad plånboken har fått lida av mina nattliga ångestköp... Är det inte allt för illa brukar jag försöka lyssna på podcasts.

I övrigt kan jag relatera en del. För mig var det dock Pokémon kort som alla (eller ja, killarna i min klass) hade. Var så sjukt lycklig när jag fick välja ett paket kort i leksaksaffären med mamma, och det blev sen början på ett samlande. Sen så slängdes dem tyvärr när jag var strax över 20 (utan mitt medgivande) och jag har varit sjukt bitter över det :( Har dock nyligen börjat köpa både nya och gamla kort igen, haha.

furyosa

Jag brukar gå till youtube och söka på "most satisfying video" eller liknande och blir lugnad av att se när folk göra vackra hantverk eller hur väl automationen fungerar i olika industrier; bara att se att saker fungerar hjälper mig att hantera känslan av att ingenting fungerar i mitt eget liv haha.

Loanne

När jag har ångest på natten lyssnar jag på meditation och/eller avslappning, det brukar hjälpa mot ångesttankarna för då kan jag fokusera på något annat.
Köper annars också leksaker till mig själv (mest på dagtid dock!), mest olika djur i plast. Hade massa såna som barn, inga finns kvar, så jag håller nog också på att fylla ut det tomrummet.

Anonym

Sätter igång en Bob Ross-video :)

Sara

Jag kan ibland kolla på såna där äckliga "klämma finnar"-videos eller typ när de klämmer ut larver ut huden på folk. Det är lite psykopatvarning men det är på något vis förlösande. Ett tryck som släpper eller vad man ska säga. Äckelhärligt liksom.

Efter några timmar måste jag tvinga mig själv att sluta och göra vissa specifika avslappningsövningar. Jag kan få ångest av själva insomningen så jag måste koncentrera mig på något annat än kroppen när jag ska sova.

Nemo

Jag brukar ta min ångestdämpande medicin (lergigan), som för övrigt är cirka den bästa medicinen i världen och en life-saver i så många situationer. Men de få gånger jag inte har lergigan hemma (som nu, för har inte orkat gå till apoteket) så brukar jag försöka sysselsätta mig, typ kolla på serier eller filmer. Dokumentärer brukar vara en bra grej för mig att titta på när jag har ångest... sätter igång hjärncellerna liksom så jag börjar tänka på annat.

Katta

Moonstone är fin! Älskar sk rainbow ponies, som Moonstone tillhör. Har numer alla.
Under min utmattning började jag samla My Little Ponies på riktigt, har varit ruggigt lugnande att pyssla med dem. Sålde alla mina i sena tonåren har ångrat detta i många år. Lagt vantarna på 4 av mina gamla ponnies som mamma gav mina syskonbarn. (Ja. Jag stal leksaker från barn. De ska ändå inte leka med så gamla plastleksaker).

Idag har jag ca 50 ponnies och samlar vissa serier.
Ett tips är att gå med i FB-gruppen. My Little Pony Sverige där MLP av alla generationer köps och säljs. Om du tänkt köpa fler. :)
Många ponnies säljs till överpriser på ebay plus att frakten ofta kan bli kostsam.

Siobhan

Jag växte upp i en stor familj med fem syskon. Var underbart att ha en stor familj och skulle inte vilja byta ut mina syskon mot något, men det var tufft att aldrig få leksakerna som man suktade efter. Drömde om My Little Pony och fina dockskåpsmöbler och Barbies. Nu har jag själv barn och överkompensera genom att köpa alldeles för många leksaker som de faktiskt inte vill ha utan det är saker som jag själv ville ha som barn. Har typ 3 dockskåp hemma som dottern aldrig leker med eftersom hon har andra intressen!

Dock är jag väldigt medveten om mina brister och försöker innerligt låta bli att köpa mina barndomsdrömmar även om jag ibland faller för frestelsen.

Tessie

Nostalgi! Min storebror hade just den My little ponnyn när vi var små.

Harmagedon

Jag visste inte ens att de hade namn när jag var barn. Jag hade en gul Pegasus med regnbågsman. Någon som vet vad den heter?

För att svara på frågan så har jag nog inte särskilt mycket ångest. Det brukar funka fint och lyssna på en bok eller en podd om nattankarna mal.

StinaS

Min pappa kom hem efter en tjänsteresa till London med en My Little Pony. Den rosa med körsbär på baken. Han åkte inte utomlands ofta, så när han gjorde det fick vi presenter när han kom hem. My Little Pony hade inte blivit populära i min skola ännu (om de ens fanns i Sverige då). Jag blev omedelbart förälskad i min rosa häst, och rätt snart visade det sig att det var ungefär det coolaste man kunde äga som lågstadieelev. Jag undrar fortfarande vad det var som fick min snälla, men helt vanliga gubbpappa, att förstå att den där knubbiga hästen var en perfekt present.

Katta

Harmageddon:

Skulle tro du hade Skydancer :)

http://mylittlewiki.org/wiki/Skydancer

Karin

Jag brukar inte ha ångest på natten, men om jag har svårt att sova brukar jag lyssna på Radiopsykologen i Sveriges Radio. Han låter så klok och snäll så en somnar. Det är lärorikt också, att höra hur han får personer att själva formulera sina problem och lösningarna på dessa.

Sofie

Kan du inte kommentera vad du tycker om Mia skäringers parodi på Blondinbella som hon lagt upp på instagram?

Emma i England

Men du, jag har några du kan få, skickar bild imorgon, så kan du hojta till om du vill ha dom 🦄🦄🦄

Svar: jaaa!!!!
Lady Dahmer

Djävulsadvokaten

Har en Pinkie Pie-plush som jag köpte på Build a Bear i London för ungefär 4 år sen...vet inte om det är relevant på nåt sätt, men jag slänger ur mig det när du ändå tar upp MLP.

Mathilda

Visste inte att den heter Moonstone men den här jag i mitt förråd.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog