Hugh Hefner kan dra åt helvete
Jaha, då har Hugh Hefner dött efter ett alldeles för långt och gött liv i lyx och överflöd och patriarkatet sörjer. I media hyllas han som en pionjär och hans imponerande liv och arv ska avhandlas. Bingo Rimér, Hefners bleka kopia, får sitta i TV-soffan och minnas sin hjälte och på vilket sätt han bidrog till världshistorien. 
 
Nej han var ingen pionjär. Pionjär på vilket sätt? Koloniseringen och objektifieringen av kvinnokroppen? Hand bidrag till eftervärlden har ju enbart varit mer sexualisering av kvinnor. Och han imponerade definitivt inte på mig iallafall. 
 
Han var en inget annat än en gubbsjuk snuskgubbe. En sexist och glorifierad hallick som inte bara varufierade kvinnorna som jobbade för honom utan även behandlade dem som boskap och privata ägodelar/leksaker som skulle vara tillgängliga för honom alla tider på dygnet. Han tjänade miljarder på kvinnors utsatthet och på kvinnors kroppar. 
 
Så istället för att hylla Hefner så tycker jag vi kan hylla alla de kvinnor som jobbat åt honom. Som slitit för att förbättra sina och sina familjers liv. Som med sitt hårda arbete kunnat finansiera sina studier eller skapa karriärer eller på annat sätt bidragit till sin egen brödföda. 
 
Hugh Hefner kan dra åt helvete. 
 
 
Elsa

Ganska respektlöst sätt att tala om en person som precis avlidit.

Svar: Jaha. Tänker att det är ju när de är döda som man kan passa på att säga vad man verkligen tycker
Lady Dahmer

Hanna

Elsa: Hefner har byggt hela sin karriär, sin förmögenhet, sitt liv på att vara respektlös mot kvinnor. På att behandla kvinnor som boskap.

Respektlöst? Jag tycker inte att han har gjort sig förtjänt av någon respekt.

Peace ✌🏻

A

Undrar också varför han kallas för en pionjär? Kvinnor har i alla tider betraktats som varor och ägodelar och reducerats till kroppar. Det enda snuskgubben gjorde var att dokumentera det på bild och sätta det i en tidning.

Elsa:
Ja, det är jävligt vad folk helt plötsligt ska behandlas respektfullt efter döden när de inte ens har någon glädje av respektfullhet längre. Men det är som det alltid är. Man är som mest värdefull innan man fötts (abortmotstånd) och efter man dött. Alla år därimellan när man faktiskt lever, känner och tänker ska man slitas ut, exploateras och vridas ur som en jävla trasa. I tillägg mobbas man också. Hej!

Hanna

Elsa: Jag upplever att personer som lever generellt tar mer illa upp av kritik än personer som är döda. Om någon mot all förmodan skulle rusa till bårhuset, översätta ovanstående text till engelska och läsa upp den för Hefner så tror jag att han skulle reagera med likgiltighet. Men det är givetvis bara spekulationer från min sida.

Hanna

Hanna: 😂👏🏻

Sofia

Förvånansvärt många på min Facebook delar nyheten om att han är död. Jag känner bara... jaha? Tur det.

Izmir

Hugh Hefner bryr sig inte efter döden, men Muhammad gör det så ingen Charlie Hebdo/Jyllandsposten tack. Om man byr sig efter döden är olika beroende på människa så respekt tack.

Ess

Vad tycker du då om alla de kvinnor som FRIVILLIGT ställt upp på alla dessa omslag genom tiderna? Hjärntvättade lär de ju knappast ha blivit.

Anonym

Respektlöst mot anhöriga och andra som stod herr H. nära. Alex Schulman fatta det här när han börja raljera om H. i morron-tv, "känns som han varit 90 i 30 år.", men snabbt fann sig och allvarligt mena det kanske finns människor i sorg som tittar på det här. Snygg vändning och respektfullt.

Svar: Det finns inga människor i sorg som läser detta. Jag lovar dig.
Lady Dahmer

Harmagedon

@Ess. LD avslutar ju sin text med ett stycke om att vi borde hylla kvinnorna som arbetat för honom.

En annan Jennie

Jag fick en dålig känsla av alla dess hyllningar som fått plats. Tack för att du sätter ord på det. Tänker inte att tidningarna ska göra tvärtom. Men kan dom inte bara låta det vara. Sure, berätta att han dött och låt det vara så. Alla behöver inte få hyllningar efter sin död. Dom flesta av oss lär inte få det...

Malin

Jag fattade ingenting, stor nyhet i DN om detta imorse.
Vem bryr sig? Vad var han ens känd för? Nakenbilder och unga fruar? Det är väl inget intressant i en sån person, ja för Aftonbladets nöjessidor kanske en liten artikel, men DN? Jättekonstigt.

Ess

Harmagedon: vilka hon nämner likt offer i texten. Som om han vore någon torsk eller sexhandlare. Jag tror nog allt att kvinnorna som tex bodde med honom hade det mer än bra. Jag vill minnas att i en intervju så var det länge sen som han ens var sexuellt aktiv.

Lisa

Men jag blev lite överraskad att Bingo i Nyhetsmorgon sa att han inte bidragit med någonting egentligen och att han som tjugoåring såg upp till honom men inte nu. Han var väldigtnofa med att han inte var en förebild. Nymo ville vinkla det lite mer som att han sörjde..

Veronika

Hugh Hefner = Host Nöff Blä
Huuuuuur kan Tv 4 nyheterna ens ta upp denna våldtäksman och kvinnodrogare i sändningstid!!?????? Nämna hans bortgång som en nyhet värd att nämna???!!!!🤢🤢🤢🤢

Jess

Ess: "Jag tror nog allt att kvinnorna som tex bodde med honom hade det mer än bra. Jag vill minnas att i en intervju så var det länge sen som han ens var sexuellt aktiv."
Jag kan ju bara tala för mig själv, men i min definition av att "ha det bra" ingår det lite mer än endast att jag slipper ha sex med en äcklig gammal gubbe för att han inte längre är sexuellt aktiv...

Laj

Kvinnor har ju erkänt att de fick knarka för att stå ut o ha sex med honom. Många var även deprimerade. Så nä, det var inte så bra för många.

NAMM

Enda anledningen till att den här mannen hyllats så och kommer att vara "saknad" av s.k. många är tack vare att han var en vit västerlänning. Konstigt nog kritiseras hip hop kulturen för just det som han hyllas för. Kvinnoförnedring/förtryck är illa oavsett vem som underhåller den.

Nina M

Jag tror säkert att många av hans ex-flickvänner var påverkade av olika preparat för att stå ut med honom. Jag läste en intervju med en av dem som beskrev att ha sex med honom var som att klocka in på ett arbetspass, det var definitivt inget de njöt av. Glorifierad hallick är ett bra sätt att beskriva honom.

Johanna

OT, men kretsar kring koloniseringen och objektifieringen av kvinnokroppen:

Detta (http://www.iflscience.com/technology/samantha-the-sex-robot-was-groped-by-austrian-men/) dök upp i mitt facebookflöde och jag blir helt ställd och sänkt av dessa mäns beteende. Hur bör samhället och feminismen förhålla sig till AI och sexindustrin? Vore intressant att läsa ditt kloka resonemang om saken.

Helena

Har någon läst Linda lovelace självBiografi?
Läs den så får ni se vilket äckelkänslor han faktiskt var.. usch!
Hur man kan hylla dylika så kallade ''män '' fattar jag INTE!

Helena

Vilket ÄCKEL han var skulle jag skriva haha.. dum och jobbig telefon!

Lina

Aldrig kommenterat denna blogg innan.
Men jag tycker du borde skäms och du kan som gillar att visa upp din kropp borde ju gilla hans koncept.
Usch. Smutsigt

Svar: Jag skäms inte ett dugg. Det borde du göra dick. Du verkar vara en ganska dålig människa.
Lady Dahmer

Ess

Vad säger ni då om de kvinnor som frivilligt ställde upp som omslag till hans tidning? De var knappast drogpåverkade, slet för brödfödan osv?

e

Så jävla väl rutet! Allt man behöver yttra om det vidret! 💪🏼🤢

asd

Tja, är inget fan men min Instagram säger mig att han lyfte fram svarta i USA och gav dem en plattform de inte tidigare haft. Dessutom så stödde han till exempel MLK.

Det är jobbigt att ta in att också folk som står för vidriga saker kan ha stått för bra saker.

Hanna Karlsson

Jag har alltid sett honom som en man som utnyttjar kvinnor. Bilden du lagt upp i inlägget säger allt om hans fokus.

Hanna

Lina: den enda som borde skämmas här är du. 🙃

Katarina

Han var en medborgarrättsaktivist och radikal för sin tid på många sätt. Han gjorde ett tv-program i slutet av 50-talet där han blandade svarta och vita gäster (t ex Ella Fitzgerald och Nat King Cole var med) och det blev stor skandal och lades ner. Han lät intervjua svarta i Playboy när ingen annan ville låta dem tala till punkt, t ex Muhammad Ali, Miles Davis, Sammy Davis Jr. Han stöttade dr Martin Luther King som regelbundet fick publicera artiklar i Playboy, bl a den sista han skrev innan han mördades. Han köpte tillbaka flera av sina Playboy-klubbar som diskriminerade svarta, betalade borgen för många svarta som blev oskyldigt häktade, utfäste belöningar till den som löste mord på oskyldiga svarta osv.
Han låg även bakom finansieringen av USA:s första version av ett rape kit när ingen annan ville betala för det, han har kämpat för homosexuellas rätt att gifta sig långt före alla andra och sånt också.
Du får givetvis sky honom som pesten, jag bara svarar på din fråga hur han var en pionjär och jag skulle säga politiskt, särskilt inom medborgarrättsrörelsen.

Nina M

Ess:
Jag tänker att de kvinnorna gjorde som kvinnor har gjort i alla tider: försökte få pengar, status och inflytande i en patriarkal värld, på de få sätt som erbjuds dem. Och att då hylla äckel-Hugh för att han gav dem en plattform att göra det på och tjäna miljarder på kvinnors utsatthet är verkligen helt absurt. Då kan man ju lika gärna hylla hallickar och torskar för att de ger prostituerade kvinnor en möjlighet att försörja sig.

Kristina

Han stötte medborgarrättsrörelsen samt kämpade för HBT-personers rättigheter och kvinnors rätt till abort och preventivmedel så han stod inte enbart för dåliga saker.

ML

Många skriver om hur han kämpade för HBTQ-kvinnor och aborträtt. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det. Vissa påstår också att han bidrog till kvinnors sexuella frigörelse, vilket jag tvivlar på. Har han verkligen haft en roll i det? Även om han kanske var för sex före äktenskapet så hade han sin egen agenda, att kvinnor ska få ha sex utanför äktenskapet gynnade honom och hans sexistiska och objektifierande verksamhet. Hans eventuella kamp för HBTQ/abort kan inte vara en ursäkt för den vidriga tidning och verksamheten kring Playboy som Hefner drev.

C

Att han skulle varit någon slags aktivist i kampen för sexuell frigörelse är bara löjligt. Det gäller i så fall bara mäns sexuella frigörelse och de har aldrig varit hämmade på samma sätt som kvinnor. Sexuell frigörelse räknas bara om det inkluderar båda könen och Playboy har bara spätt på hora-madonnamyten ännu mer. Playboymodeller värderas ju knappast efter sin iq utan efter hur liggbara de är. Uppenbarligen värderade Hefner själv dem på samma sätt.

maskrosbarn

Amen.

e

Det blir lite osmakligt när en gubbsjuk äcklig man som lever på att objektifiera kvinnor som är så unga så att de skulle kunna vara hans barnbarn, ska strida för kvinnors rättigheter, så som aborträtten. Då undrar man var agendan ligger. Knappast stred han isf för aborträtten och preventivmedel för att kvinnorna skulle ha rätt att bestämma över sina egna kroppar, utan antagligen tyckte han att kvinnor skulle kunna ligga hur som helst när som helst utan att bli gravida för att då kunde män också göra det, män som honom. Himla käckt liksom

Malin

Hahaha jag skrattar ihjäl mig att Hefner skulle ha varit bra för kvinnor. Kvinnans sexuella frigörelse går väl inte via att ställa upp på mäns önskningar utan tvärtom. Hur många skulle vilja ha sin dotter "hjälpt till sexuell frigörelse" av Hefner, liksom? Bläh man mår illa av bara tanken.
Hade han varit så viktig för svarta och HBTQ så hade de väl viftat med honom som en ikon, i stil med Martin Luther King?Nej, han var ett pervo och om han fjäskade för svarta och HBTQ så var det säkert bara för att få tillgång till även deras kroppar, urk!

Malin

e: exakt så, det är klart abort och p-piller var viktiga för honom, kan tjejen ha ex utan att bli gravid eller i annat fall göra abort har hon ju ingen orsak att inte ställa upp på sex.

e

Malin - exakt min tanke och män kan få knulla hur mycket de vill utan att riskera att bli pappor liksom. Man är bra naiv om man inte ser det tydliga motivet alltså!

Anonym

Man använder inte såna ord i en rubrik om man har en stor blogg. Jag skulle skämmas ihjäl om jag hade samma rubrik på min blogg. Jag har barn så det är sista gången jag går in på din blogg. Jag har följt din blogg men slutar följa sig från och med nu för jag vill faktiskt inte att mina barn ser såna där rubriker. Skäms!

Svar: Tack och hej! Låt inte dörren slå dig i arslet på vägen ut! Blockar dig också när vi ändå är igång så slipper du känna dig frestad att kommentera mer!
Lady Dahmer

linda

Alltså till viss del kan jag hålla med dig. Samtidigt som jag tycker kvinnor kan ha lite mer självrespekt. Väljer de att leva sina liv så och låter honom behandla dem som "boskap" som du säger så är det deras val och ingen som tvingar dem.

Becka

Instämmer. Kunde inte bry mig mindre om hans död. Det här med att respektera anhöriga är ju löjligt. Inte en chans i helvete att hans anhöriga skulle lyckas komma in på en feministisk blogg på svenska. Skulle de göra det så vore det snarare fantastiskt.

Ingrid Wenell

Oj vad detta skapade känslor! Jag förstår verkligen vad du menar. Har aldrig riktigt fattat det där med att folk helt plötsligt blir hjältar när de dör och då hyllas till tusen - oavsett vad de gjort i sitt liv. Visst han var säkert ingen ond människa men herregud vad mycket onödig media om någon som livnärt sig på att sexualisera kvinnors kroppar och spä på de sjuka ideal som finns. Skulle nog säga att Playboy bidragit till jävligt mycket ångest, uppspydd mat och skärsår genom tiderna.

Carro

Varför är det bara okej att kommentera när man håller med bloggerskan som skrivit? Det syns tydligt på den här bloggen, och hos andra. blondinbella tex. Det måste ju få va okej att tycka olika utan att man ska bli värsta hånad i kommentarsfältet för att man inte delar åsikt!

Svar: Helt ok stt tycka olika. Det är HUR du leverera din åsikt som spelar roll. Om du faktiskt kollar på hur de vars kommentarer sågas här så ser du ett tydligt mönster: de är ofta otrevliga på olika sätt. Sen så är det inte så att "få tycka olika" per automatik innebär att man ej blir emotsagd. Detta är en diskussionsblogg och om människor tycker du har fel så kommer de säga detta.
Lady Dahmer

Själens Ro

Hej,

Jag vet inte vem du är. Jag vet inte vad du gör om dagarna, eller vad som är dina drivkrafter i livet. Jag har däremot läst ett av dina blogginlägg. I relation till hans och din ålder skulle jag tro att vi har lika mycket information att då gå på för att bilda oss en relativ uppfattning om dig, så som om Hugh. Så då är min fråga. Hur hade du känt om jag skulle döma dig utifrån detta endaste blogginlägg? Jag tror jag skriver detta till dig och er som läser dessa kommentarsfält för att påminna oss själva om att döma någon inte är lösningen på de utmaningar vi ser i vår samtid. Vi kan tycka vad vi vill, men om vi på riktigt vill skapa en förändring i samhället, då kan jag garantera att lösningen inte är att idiotförklara någon. Då skapas endast en mur mellan två individer, samhällen, eller kalla det vad man vill. Förändring sker genom samtal. Ömsesidiga samtal där två parter börjar förstå varandra och hittar gemensamma lösningar.

Svar: hahaha nä du, jag har liiiiiiiiite mer att gå på när det gäller Hugh än vad du har om mig. Herregud.
Lady Dahmer

Själensro

Det var inte poängen, men absolut. Jag håller med dig om att han inte ska glorifieras, så misstolka mig inte. Poängen är hur vi i den mediala debatten lätt blir hatiska, och det, det leder inte till en positiv förändring på sikt.

A

Varför hylla kvinnorna de hjälpte ju till med sexualiseringen av kvinnor för att tjäna pengar precis som Hefner? Skulle de inte gillat att vissa upp sig och tjäna pengar på de utan att bry sig om konsekvenserna så skulle de ju skaffat ett annat jobb att försörja sig på som alla andra kvinnor som försöker tjäna "sin egen brödföda". Jag är för jämställdhet och man ska inte höja till skyarna kvinnorna som gjorde samma fel som Hefner!

Men jävlaranamma!

Nu får du fan kolla upp fakta. Han tog hand om kvinnorna med respekt av allra högsta grad. Och kvinnorna som han låg med hade viljan till det. Jag har då inte hört en endaste kvinna som har blivit illa behandlad eller känt sig förnedrad. Kvinnorna som är där är där för att dom vill leva sitt liv på det sättet. Dessutom så har jag en vän som har varit playmate och jag kan då säga med korta ord att det var absolut ingenting hon ångest. Fan kolla upp fakta innan du pratar! 😠

Svar: Tror du får kolla upp fakta för du har noll koll hör jag
Lady Dahmer

Emelie

Jag tror knappast att han tvingade alla kvinnor att ställa upp. Det finns kvinnor som vill visa upp sig på det sättet, alla är olika! Det var/är både män och kvinnor som såg upp till Hugh och det han gjorde och många kvinnor hade som högsta önskan att få vara med i Playboy.
Många som stod Hugh nära har även beskrivit honom som en kärleksfull, omtänksam och generös man.
Sen kan alla göra konstiga saker som man i efterhand kan känna att det där kanske inte var så bra, jag tror säkert han har gjort en del som kanske inte var helt rätt.
Men att få honom att framstå som en dålig människa är bara fel.
Märkligt hur man kan be en person dra åt helvete som man inte känner och som inte har gjort en något ont...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog