Jag blir tokig!
Det är så frustrerande att inte kunna sitta ner vi datorn ens ett par minuter för att skriva eller göra nåt överhuvudtaget. Så fort jag försöker så börjar J tjafsa. Antingen försöker han dra ut sladden till datorn, eller slå på den (Han sträcker sig med sina små jävla bläckfiskarmar) eller så försöker han klättra upp på bordet eller klättra på mig. Eller så står han bredvid och drar i min arm och mina kläder och skriker. Jag blir fan tokig! 
 
Det gör att jag tappar lusten lite. Jag får liksom skynda mig igenom inläggen, skriva snabbt och ofta ogenomtänkt och skynda skynda skynda för att ens få nåt gjort. Jag har inte kunnat uppfylla några som helst uppdrag från nyheter24 (De brukar föreslå inlägg och debatter för att få igång lite drag) eftersom att jag inte får tid att tänka eller sitta ner. 
 
Ok jag vet, vilket i-landsproblem. Men eftersom att det är detta jag tjänar pengar på så... ja ni fattar. Det är iallafall därför jag är så kass på att uppdatera. 

(null)

Anna

Ungen ser glad ut i alla fall! Och ofantligt söt.
Peace to your mind, det kommer andra tider. Barna växer upp in a twinkle of an eye, I tell you!!

:)

Jag hör din frustration, men kan inte låta bli att le åt den sjukt glada illbattingen bredvid dig :)

Ida

Haha smajlet på den lelle marodören!!

Anonym

Hahah och så ser han så nöjd ut på bilden!!
Lilla ligist !

Anonym

Vad söt han är. Du har roligare med honom än med Nyheter24

Oz

Be din man ta med ungarna ut! Han måste avlasta dig!

Svar: Han är på jobbet! 😬
ladydahmer.nu

Sonja

Bilden!! :-* men seriöst, det går inte att jobba med barn hemma. Det du tagit på dig är nån form av Kamikaze och det är klart du kan fortsätta försöka men. Allvarligt. Det du försöker med är övermänskligt.

Sara

Haha han ser ju nöjd ut åtminstone! Skämt åsido, min unge är några veckor äldre än J och jag kan inte göra något whatsoever när han är hemma (laga mat, diska, GÅ PÅ TOA) så förstår hur du har det! Att försöka göra något ärende på datorn (typ bankgrejer eller så, gör inget jobbrelaterat utanför arbetstid) när han är hemma är helt omöjligt.

Oz

@LD Haha ja det fattar jag! Men jag menade inte exakt nu utan i allmänhet liksom, två kvällar per vecka plus fyra timmar på helgen. Eller nåt. Så du kan ha schemalagda "arbetstider" och arbeta i lugn och ro och mer strukturerat.

Malin

Oz
Så som du föreslår gjorde jag när barnen var små och jag vidareutbildade mig. Jag hade fasta tider som var "mina" när jag satt vid datorn och pluggade. Jag jobbade utanför hemmet på dagarna, och min man med, så på kvällarna efter middagen fick han vara med barnen tills de somnade, och jag pluggade ungefär 19-23 varje kväll. Det blir snabbt en rutin och funkar bra. Det hjälpte mig att bli mer strukturerad i pluggandet också.

Ellen

Fattar att du blir tokig även om han är urgullig :) Kan han inte vara på förskola deltid eller vissa dagar när du jobbar?

Svar: Nä jag vill vänta med förskola
ladydahmer.nu

Annika

Låter jobbigt, en barnvakt vore kanske en dellösning?
Jag skulle ha svårt att vara kreativ och skriva på kvällen, är för trött då! Iallafall för tankekrävande arbete!

Alexandra

gör det när han sover?

Malin

Alexandra, det är inte alla "så stora" barn som sover mycket dagtid. Som jag vill minnas är väl minstingen ca 1,5 år. Mina i den åldern sov på nätterna, men dagtid var det max 30-45 minuter och då i vagnen, när vi promenerade. Övrig tid var det full rulle liksom.

Emelie

"Mamma! Mamma! Mamma! Mamma! Mamma! Mamma!"
Till slut, framåt 16-tiden, vill man bara dö 😌

Anonym

Tur att han är så gullig iaf:)

Ker

Men så söt! 😍

Bee

Söt han är 😃 Så är det med dessa småttingar 😊

Ylva

Jag tycker du är grym jag hoppas att jag visade det i kommentarerna på BB ! Vilket jävla drev mot dig blir så sjukt irriterad där ibland 😡 jag gillar oftast det du skriver och håller jag inte med eller gillar jag inte det du skriver då kommenterar jag inte eller debatterar 🙂👍

Matilda

Åh gud vad jag känner igen mig. Full rulle heeela dagen. Är hemma full tid nu, men jag kan just nu (har en 15månaders) inte göra ett dugg hemma innan min man kommer hem. Har liksom en barnfrl timme när hon sover kring lunch, men den tiden går mest åt att fixa lunch och eventuellt kanske kissa om jag hinner.
Och hur kan en sån liten mönniska ha så långa armar?!

Mia

Ja, de är verkligen överallt och ofta där man själv är. Känner det ofta som någon jagar mig, får stressa med allt. Har man inte uppmärksamheten så drar hon ut allt i alla lådor och slänger på golvet...tur att de är så gulliga.

Helen

Sjukt nöjd liten skurk iallafall!
Mitt barn var så klängigt i typ den åldern att jag till slut köpte en ergobaby att ha honom i, på höften. Gick så klart inte alls.
Jag blir ännu chockad ibland när jag inser att jag nu kan sitta vid datorn, sitta och läsa eller städa och han leker nöjt någonstans i närheten. Det blir bättre!

Jona

förskola eller sluta klaga. Du jobbar ju, så fixa dagis. annars får du helt enkelt sluta klaga

Svar: Nä vet du, jag får klaga preciiiiiiiis hur mycket och länge jag vill.
ladydahmer.nu

Anonym

Lol. Att du ens har nyheter24 som ”arbetsgivare”.? Jesus.. mer B får man leta efter! 😃

Svar: Nä men tusse nutte då, går du och inbillar dig att jag bryr mig om jag är "B"? Hahaha. Tyck det då. Luften är fri och du är en tönt.
ladydahmer.nu

FT

Sätt ungen på förskola eller sluta tjata :) Det är hög tid.

Svar: Jag vill inte!
ladydahmer.nu

My

Man ser hur lite människor vet om barn och deras behov när det är ”hög tid” att skola in en ettåring. Kan vara en misstro kring sitt eget föräldraskap också visserligen - man är så dålig att man inte duger för sitt barn och tror förskolan är magisk. Dessutom. Retoriken? ”Förskola eller sluta klaga” Ett inlägg om svårigheten att få nåt gjort är liksom inte en klagan - det är ett faktum när man är förälder till ettåringar.

FT

Nä, du vill inte (fattar inte varför när allt verkar så jobbigt) men släpp det då. Det är ju ditt val, ungen skulle ha kul på förskolan, bara du som fått för dig att det är för tidigt.

Svar: Nej forskning visar att det är för tidigt. Och inga barn mår bra av att separeras mot sin vilja vilket ofta är fallet för små barn.
ladydahmer.nu

FT

Så i princip alla människor är förstörda och traumatiserade då? Alla vars föräldrar måste jobba? Vilket bull... Om du fått för dig det och kan vara hemma så varsågod men otroligt irriterande att man då gnäller om det. Det är inte en sån big deal att sätta sitt barn på förskolan, alla gör det.

Svar: Nej men väldigt många barn lider av stress, (!) utmattningssyndrom (!!) och dålig anknytning. Detta har dessutom ökat.

Blir du irriterad så sluta läs för guds skull. Min blogg är min och vill jag gnälla i varje inlägg så får jag göra det. Sjukt märkligt att försöka diktera innehållet eller hur jag hanterar mina känslor i föräldraskapet.
ladydahmer.nu

FT

Ja, och ändå blir de normala människor av de flesta. Tycker bara inte att det är en sån big deal. Om man nu tycker eller tror det då får man ju leva med det valet? Kommer definitivt inte sluta läsa din blogg då jag lärt mig så mycket av den och uppskattar stora delar, du bara driver mig till vansinne ibland när du gnäller över ditt privilegierade liv där du själv valt att ha en unge hemma som är stor nog för att åtminstone vara några timmar på förskolan så du kan få jobba ifred.

Vickie

Igenkänning på den. Jag har ett barn i ungefär samma ålder och har gnuggat mina geniknölarna i en vecka nu hur du lyckas laga mat i 2h!! (Har uppfattat sen tidigare att du lagar maten innan din man kommer hem). Så fort jag ställer mig vid spisen/bänken kommer ongen kvistandes och ska böka in framför benen och vill bli buren/skriker sig blå. Så vore oerhört tacksam för tips!

Svar: Har tyvärr inga tips. Jag jonglerar barn. Han får klänga. Jag ger honom en macka och sätter på musik eller Greta. Förr hade jag honom i bärsele på ryggen.
ladydahmer.nu

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog