Glädjeflickorna // En cisådär podd

Det var visdomens tid, det var oförnuftets tid, det var tid att stråla som tusen solar på molnig poddhimmel. Flickvänsmaterialet, Lady Dahmer, MondoKanel kommer i dina öron som ditt ex kom i ditt öga.

För den oinvigde eller den som fyllelyssnat på podden följer en introduktion, här kan ni lyssna på den.  Först har vi Natashja som är svenska cisfeministers svar på Carlsberg shandy med en centimeter magsyra. Men henne känner ju ni redan så vi går vidare:

Lisa bloggar på microbloggen MondoKanel, hon har hemliga fantasier att lamslå alla med sin dans och har ibland fått slut på åsikter. Alkoholmässigt är hon en whiskey, utseendemässigt en sexa.

Hanna bloggar under Flickvänsmaterialet och illustrerar det mesta här i livet med bilder av gråtande män. Flickvänsmaterialet by name, flickvänsmaterialet by natur med andra ord, men sluta köa: när hon inte är monogam med sin (lyckligt skrattande) andra halva (men med penis) är hon för upptagen med att vara superlycklig med den rätta för att hinna vara otrogen. Sorry! Vore hon alkohol vore hon en alkoholromantiserande midsommarsnaps av bäska droppar.

Låten i början och slutet av varje avsnitt heter ”Håll käften” och spelas av Luntgatan Girls och vi tackar ödmjukast för lånet! 

luntgatan girls

Luntgatan Girls på Spotify ~
http://luntgatangirls.se ~


Avsnitt 1 // Avsnippet för fula (<—länk!)

Glädjeflickorna poddKan den fula ankungen få ett lyckligt slut även om hen gör en Mork, åldras baklänges och blir både äldre och fulare? Är man lyckligare som vacker eller när man blivit bekväm med sitt fula yttre? Varför tycker inte samhället att kvinnor bryr sig om mäns utseende? Vi bevisar motsatsen grundligt genom att lusta efter gudalika porrmän i flera minuter. Hur påverkas vi av porrideal? Hur påverkas Natashja av att ha kameror i budoiren?

 


Avsnitt 2 // Dålig attityd är rimlig attityd  (<—länk!)

dålig attitydÄr det underligt att vi lever genom barnen när de dels inte förstår skillnad mellan karaktär och skådespelare, dels inte förstår det helvete på jorden som är tillvaron för den rimlige? (Svaret är såklart nej, tonfallet allvarligt.) Och appropå barnen, är de källan till livet och lyckan som reklamen påstår? Och appropå reklam, har man rätt att vänta sig att kunna köpa glädje genom andras bekostnad? Och appropå andras bekostnad, vem är egentligen en hora? Lisa och Natashja jämför serveringstrauma, Hanna njuter av att inte behöva dölja sin sura min. Häng med!


Avsnitt 3 // Teodicéproblemet my ass!  (<—länk!)

glädjeflickorna avsnitt 3Mörkret sprider sig bildligt och bokstavligen, kalla kårar på reddit – spökavsnitt ahoj! Alla och deras barn har sett övernaturliga väsen men viftar bort det som orimligt, men Natashja kräver fortfarande sängkamrat för att monstren skall äta denne istället för henne själv. Vi diskuterar försvar mot dödsrädsla och försvar mot zombies och följer med de utomjordiska buttpluggarna upp i svettiga, amerikanska arbetarklassanus. Lyssnare, följ oss till den andra sidan.

 


Avsnitt 4 // Snögubbar förtrycker inte  (<—länk!)

glädjeflickorna feminism avsnitt 4Är det en alkoholist eller feminist som luktar på systemet, och vilken av dessa är du som man mest rädd att fastna med i en hiss? Är alla män potentiella våldtäktsmän eller är de bara fina och goa killar som bara råkat dricka lite för mycket björnbrygd? Diskussionens vågor går höga och avhandlar hat, feminismens största hot, löjlig kvinnlighet, våld, offer och grundligt, åh så grundligt, ämnet våldtäkt. Hoppas du har biljett till vapenmässan (kysser biceps) för här blir det åka av.

 


Avsnitt 5 // Middagsbjudning med Bukkake-tema  (<—länk!)

glädjeflickorna mens bukkakeEn lit de parade för skam där avföring och snyggmens diskuteras helt öppet som om människor vore björnar. Drottningen av Svamp City är varken vår egen Sylvia eller Sarah Sjöström utan vår egen Hanna som berättar allt i en exklusiv intervju. Sedan stångas Natashja och Lisa över sperma och någon avslöjar att hon längtar efter en fest med bukkaketema. Dessutom: Genuint tips om hur man bäst skall bajsa sig i handen. Något för hela familjen!

 


Avsnitt 6 // Min vän microlax  (<—länk!)

glädjeflickorna avsnittBarnen, vår framtid. Så älskade, så tätt sammankopplade med bajs. Måste man alltid diskutera bajs när man diskuterar barn? Svaret är ja. Vems tarm är en välsignelse, vem är vän med microlax? Hanna tipsar om profylax och berättar om ett hemligt hinder som inte ens profylax kan lösa men microlax kanske kan. (Ledtråd: arbetsnamnet på avsnittet var den långa bruna milen.) Vi pratar smärta, vi pratar prestige, och avsnittet avbryts av något som kommit ur Natashja. Lyssna, och ta sedan en dusch.


Avsnitt 7 // Smiskaladdins flygande matta (feat. Amra)  (<—länk!)

glädjeflickorna med amra och james spaderUnder luppen: sexualiteten hos våra tre hjältinnor. Under handflatan: Vår gäst, Amra. Vem dunkar i bordet? Alla önskar att det vore James Spader, men det är en glädjeflicka för eftertryck. Alla har skamliga fantasier. Vad är extra skamligt? (facit: där flickorna är små stygga flickor och männen inte mänskliga). Hanna drar ut Natashjas frikort, Lisa gissar vilt på årtal, bara Amra håller tonen i slutändan och en slutsats framstår. Vilken slutfest!

 


Avsnitt 8 // Läppstift runt kukroten-feminismen  (<—länk!)

IMG_2484.JPGHej diddel daddeln, nu lämnar vi smiskpaddeln. Lyssnare, vi bjuder er feminismens baksida. Alla vet hur svårt det är att lämna ämnet röv ifred när man tagit det i sin mun och feministtåget tuffar därför vidare på rövrälsen på det oöverstigliga analysberg som är selfies. Vi drar upp en gammal rövkampanj ur byxan och myntar ett nytt uttryck, vi ställer frågor som är genuint intressanta och återknyter allt till kuken. Dessutom svaret på frågan: Vems röv var det egentligen som Lisa använde för att göra feminism?


Avsnitt 9 // Plötsligt händer det…. inte!  (<—länk!)

avsnitt9God jul, lyssnare! Vi bjuder på ett säsongstroget avsnitt, fullt av skam, förakt och frustration inför den kommersiella lyckan och positiviteten. Varför skall fattiga skämmas mer än rika? En retorisk fråga. En till: Har Laila Bagge tillgång till TARDIS? Lyssnare, vi önskar er alla en lottovinst.

 

Alla avsnitt hittas på Itunes och du kan använda appar som podkicker, podcaster osv.

9 Comments

 • Reply Far åt helvete | Mondo Kanel 9 november, 2014 at 22:41

  […] vet podden som jag driver med mina bakgrundsdansare Flickvänsmaterialet och Lady […]

 • Reply Mondo Kanel 29 november, 2014 at 19:22

  […] avsnittet av Glädjeflickorna handlade om fulhet. Vi diskuterade om fulhet fanns (ja), om den var jobbig (ja) och annat barnsligt […]

 • Reply Grytornas tid | Jessicas viktiga mål 28 december, 2014 at 18:53

  […] i dokumentären om Astrid, och sedan andra avsnittet av Viva hate. Jag har precis upptäckt podden GLÄDJEFLICKORNA med bl. a Lady Dahmer! Den lyssnade jag på medan jag lagade mat och fixade hemma tidigare. […]

 • Reply Natashja Blomberg: ”Måste man förlita sig på samhällets allmosor vet man att man är oduglig” | Krönikan 26 februari, 2015 at 14:36

  […] maken Oskar, Ninja 5 år och Tamlin 3,5 år. Bor: Nynäshamn. Aktuell med: feministiska podcasten ”Glädjeflickorna”, krönikör hos Hela Hälsingland och amelia.se samt driver Sveriges största […]

 • Reply Natashja Blomberg om den där dåliga stämningen som skapas när man inte vill ligga | Krönikan 26 mars, 2015 at 12:44

  […] maken Oskar, Ninja 7 år och Tamlin 5 år. Bor: Nynäshamn. Aktuell med: feministiska podcasten ”Glädjeflickorna”, krönikör hos Hela Hälsingland och amelia.se samt driver Sveriges största […]

 • Reply Natashja Blomberg om varför föräldrar är skyldiga till att 7-åringar vill banta | Krönikan 27 april, 2015 at 11:37

  […] maken Oskar, Ninja 7 år och Tamlin 5 år. Bor: Nynäshamn. Aktuell med: feministiska podcasten ”Glädjeflickorna”, krönikör hos Hela Hälsingland och amelia.se samt driver Sveriges största […]

 • Reply Malin 20 mars, 2016 at 00:37

  Hej,

  Jag är barnfri (frivilligt barnlös) och jag lovar att det finns gott om fördommar om oss som väljer att inte skaffa barn. Det värsta är att folk verkar ta det personligt, många ställer sig i försvarspossition när jag berättar att jag valt att inte skaffa barn. Som att jag dömmer deras beslut om att skaffa barn. Det gör jag inte, jag älskar barn och är så tacksam för mina nära och kära som gör att jag har barn att gullga med när jag vill, som jag sedan kan gå ifrån när jag vill.

  Någon av er nämnde i er podd att hennes mammas väninnor hade ångrat sig när det var för sent, och önskar att de hade skaffat barn. Det gav mig ont i magen och gjorde mig förbannad. Det vet jag väl i helvete att väljer man att inte ha barn kommer det alltid att finnas en liten rädsla att jag kommer att ångra mig. Men jag kan ju inte skaffa barn för att jag är rädd att ångra mig!!! Det vore en hemsk anledning att skaffa barn.

  Men tack för att ni avslutade med att säga att man ska tänka efter innan man skaffar barn. Jag tycker att det är bra att fundera varför man vill ha barn, jag kom personligen inte på några bra anledningar och valde därför att inte skaffa barn. Jag ställde mig den frågan tack vare podden ”Heliga Familjen”.

  Tack för en annars jättebra pod, tycker ni tar upp väldigt mycket bra saker.
  Malin

 • Reply Den där om vad som är i pipen | Den där om Jenny 18 oktober, 2016 at 19:11

  […] style=”text-align:justify;”>Glädjeflickorna Tack för tips Natashja! Har försökt lyssna på den här innan, när jag cyklade till jobbet. Då […]

 • Reply PussyPower 19 februari, 2017 at 09:39

  Hej tjejer!
  Börjat bli mer och mer feminist nu den senaste tiden, aka. vågat vara tuff och ”tråkig”, ”bitterkärring” (av båda män och kvinnor) i vissa situationer. Har börjat förstå att detta är en K-A-M-P inte en jävla glitter version av röda mattan.
  Läser och läser om Liv Strömqvist ”Prins Charles Känsla”. Hade varit en riktigt kick ass avsnitt om ni tar upp delar av boken 😀
  Tips från mig med sidhän. (finns inte sidnummer haha men rubriker typ) ”Gry vet vad gränsen går” till kapitlet är slut om sexuell äganderätt.
  Och en riktigt ögonöpponare för mig……. (här fanns det tydligen sidor?) s. 17- 22. Förklarar att mäns oberoende är en falsk slöja för att män egentligen är beroende av kvinnor för att vara obeorende dvs. de är INTE oberoende och fria. Medan kvinnor faktisk kan vara det men tillåts inte av patriakatet. Hur kommer JAG och våra medsystrar till den insikten i praktiken tror nu?

  Tycker ni är grymma, och det arbetet som ni gör är guld värt. Jag har googlar mycket och hårt och garanterar er att ni är de bästa på de ni göra både podvist och blogvist. Radikala och råa med mycket kärlek. Fortsätt! <3

 • Leave a Reply